avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Activitate Irs17

Activitate Irs17

Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Inteleg ca ati nascut inainte de a va casatori si aveti trecut in certificatul de nastere al minorului numele dinaintea casatoriei (sper ca asta inseamna id-ul intrucat in limba romana nu exista acest cuvant).
Doriti sa schimbati acum, dupa casatorie, numele dumneavoastra in certificatul de nastere.
NU SE POATE, Minorul s-a nascut INAINTE de casatorie.

Nu, sunt casatorita din 2015, dar nu am reusit sa schimb actele de identitate ( buletinul/pasaportul)) decat in aprilie 2017. Copilului s-a nascut in Ianuarie 2017.
Inregistrarea nasterii s-a facut in UK cu numele dinaintea casatoriei deoarece asa cum am spus, buletinul era pe vechiul nume. Am inscris apoi actul la ambasada Romaniei din Uk, unde s-a eliberat certificat de nastere romanesc, dar tot cu numele dinaintea casatoriei.
Mi s-a pus in vedere ca trebuie sa schimb certificatul in instanta, unde se modifica si elibereaza un nou cerificat de nastere cu numele dupa casatoriei.

Va multumesc
M-am casatorit si inregistrat casatoria la ambasada romana din Londra in Dec 2015. Nu am schimbat si documente de identitate decat in April 2017. Intre am nascut in baielel care are pe certificatul de nastere numele meu dinainte de casatorie, deoarece id-ul meu nu era schimbat. Am inteled CA se poate schimba in tribunal. Care este procedura?