avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Schimbat numele mamei din certificatul de nastere al ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Schimbat numele mamei din certificatul de nastere al copilului

M-am casatorit si inregistrat casatoria la ambasada romana din Londra in Dec 2015. Nu am schimbat si documente de identitate decat in April 2017. Intre am nascut in baielel care are pe certificatul de nastere numele meu dinainte de casatorie, deoarece id-ul meu nu era schimbat. Am inteled CA se poate schimba in tribunal. Care este procedura?
Ultima modificare: Luni, 16 Octombrie 2017
Irs17, utilizator
Cel mai recent răspuns: Irs17 , utilizator 22:39, 16 Octombrie 2017
Buna seara,
Inteleg ca ati nascut inainte de a va casatori si aveti trecut in certificatul de nastere al minorului numele dinaintea casatoriei (sper ca asta inseamna id-ul intrucat in limba romana nu exista acest cuvant).
Doriti sa schimbati acum, dupa casatorie, numele dumneavoastra in certificatul de nastere.
NU SE POATE, Minorul s-a nascut INAINTE de casatorie.
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Inteleg ca ati nascut inainte de a va casatori si aveti trecut in certificatul de nastere al minorului numele dinaintea casatoriei (sper ca asta inseamna id-ul intrucat in limba romana nu exista acest cuvant).
Doriti sa schimbati acum, dupa casatorie, numele dumneavoastra in certificatul de nastere.
NU SE POATE, Minorul s-a nascut INAINTE de casatorie.

Nu, sunt casatorita din 2015, dar nu am reusit sa schimb actele de identitate ( buletinul/pasaportul)) decat in aprilie 2017. Copilului s-a nascut in Ianuarie 2017.
Inregistrarea nasterii s-a facut in UK cu numele dinaintea casatoriei deoarece asa cum am spus, buletinul era pe vechiul nume. Am inscris apoi actul la ambasada Romaniei din Uk, unde s-a eliberat certificat de nastere romanesc, dar tot cu numele dinaintea casatoriei.
Mi s-a pus in vedere ca trebuie sa schimb certificatul in instanta, unde se modifica si elibereaza un nou cerificat de nastere cu numele dupa casatoriei.

Va multumesc
Irs17, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere copil nascut in anglia teodordunca teodordunca Buna ziua , Ma numesc Teodor si locuiesc in Londra.Impreuna cu sotia mea suntem cetateni romani cu domiciliul in Romania .In decembrie 2015 ne-am casatorit in ... (vezi toată discuția)
Cum.pot face certificat romanesc copilului nascut un uk daca parintii nu au acelasi nume Ancamat Ancamat Am o situatia mai complicata in ceea ce priveste certificatul romanesc al copilului. Am inregistrat nasterea copilului in UK cu buletinul nereactualizat in ... (vezi toată discuția)
Refuz transcriere certificat de naștere al unui minor născut în uk din cauza numelui mamei, care nu și-a schimbat cartea de identitate după căsătorie. cum putem rezolva această situație? romania880913 romania880913 Buna seara! incerc sa va explic cat mai simplu. in 2016 ne-am insurat. Desi sotia mea si-a ales sa-si schimba numele, ca sa-mi ia numele de familie al meu, nu ... (vezi toată discuția)