avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum.pot face certificat romanesc copilului nascut un ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum.pot face certificat romanesc copilului nascut un UK daca parintii nu au acelasi nume

Am o situatia mai complicata in ceea ce priveste certificatul romanesc al copilului. Am inregistrat nasterea copilului in UK cu buletinul nereactualizat in urma casatoriei, la momentul inregistrarii copilului am fost casatoriti insa nu mi am schimbat numele in buletin. Acum trebuie sa ii fac certificat romanesc insa nu este posibil deoarece in certificatul britanic al copilului figurez cu numeme dinaintea casatoriei. Autoritatile romane mi au cerut sa fac o corectie in certificatul britanic insa cei de acolo nu doresc sa faca asta. Cum pot sa ii fac certificat romanesc copilului in conditiile in care eu nu pot sa imi modific numele vechi dinaintea casatoriei in certificatul britanic de nastere al copilului????
Miltumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 09:54, 22 Aprilie 2017
Autoritatile romane au dreptate. Solicitati rectificarea actului de nastere al copilului dupa care veti obtine un nou certificat de nastere pe care il veti inscrie la ambasada ori il veti transcrie la primaria de domiciliu. D-na de la starea civila era obligata la casatorie sa va taie buletinul iar dvs. aveati obligatia de a va schimba actul de identitate in 15 zile de la data casatoriei. Asta se intampla cand nu sunt respectate toate prevederile legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere copil nascut in anglia teodordunca teodordunca Buna ziua , Ma numesc Teodor si locuiesc in Londra.Impreuna cu sotia mea suntem cetateni romani cu domiciliul in Romania .In decembrie 2015 ne-am casatorit in ... (vezi toată discuția)
Refuz transcriere certificat de naștere al unui minor născut în uk din cauza numelui mamei, care nu și-a schimbat cartea de identitate după căsătorie. cum putem rezolva această situație? romania880913 romania880913 Buna seara! incerc sa va explic cat mai simplu. in 2016 ne-am insurat. Desi sotia mea si-a ales sa-si schimba numele, ca sa-mi ia numele de familie al meu, nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o intrebare mai neobisnuita in legatura cu numele ... Kiki856 Kiki856 Buna ziua, Am o intrebare mai neobisnuita in legatura cu numele de familie. Situatia este urmatoarea: Atat eu cat si partenerul meu locuim in UK. Suntem ... (vezi toată discuția)