avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Activitate mircea32x

Activitate mircea32x

Răspuns la discuția codul rutier
Revin iar cu o intrebare si imi cer scuze pentru insistenta.
Am gasit in Legea 544/2001 ca termenele pentru comunicarea în scris a unui răspuns solicitanţilor de informaţii de interes public, sunt cuprinse intre 10 si 30 de zile lucratoare. Mie mi s-au stabilit doar 5 zile fara a se specifica daca sunt calendaristice sau lucratoare. Este legal?
Multumesc
Daca se poate, as mai vrea o precizare: daca ma sanctioneaza pentru aceasta intarziere, care este legea in baza careia pot intocmi procesul verbal? Eu stiu ca in momentul in care se constata o contraventie si se aplica o sanctiune, in procesul verbal, trebuie specificat articolul si legea in baza careia s-a facut aceasta. Eu sustin ca nu am incalcat cu nimic prevederile art.102 din OUG 195/2002, fiindca am facut comunicarea, chiar daca am facut-o dupa noua zile.
Discuție codul rutier
Am primit o comunicare din partea Serviciului Politiei Rutiere prin care mi se solicita ca in termen de 5 zile, sa comunic datele de identificare a persoanei careia i-a fost incredintat pentru a conduce autovehiculul intr-o anumita zi, si care a fost inregistrat cu viteza peste limita legala. Din neglijenta, (pur si simplu am uitat), am trimis comunicarea dupa noua zile, prin posta, cu confirmare de primire.
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, prevede:
„Art.102. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
14. necomunicarea de către proprietarul sau utilizatorul unui vehicul, la solicitarea poliţiei rutiere, a identităţii persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul spre a fi condus;”
Articolul de mai sus spune ca se sanctioneaza necomunicarea, si in lege nu este prevazut nici un termen in care se poate face aceasta comunicare.
Intrebarea mea este: pot fi sanctionat pentru faptul ca am trimis comunicarea dupa noua zile?
Va multumesc anticipat pentru eventualul raspuns din partea dvs.