avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Activitate adriancat

Activitate adriancat

Nu are niciun act civil,întrucât am fost la notar și am făcut succesiunea pentru terenurile defunctului, însă casa am lăsat-o pentru un act adițional întrucât concubinul nu ne dă actul de proprietate. Probabil va trebui să-l dăm în judecată. La primărie însă, când am fost, ni s-a adus la cunoștință că rolul a fost trecut pe numele concubinului, iar la presiunile unuia dintre moștenitori, a fost trecut înapoi rolul pe numele defunctului. Nu înțeleg de ce această alba-neagra cu rolul la primărie și care e scopul.

razvan_rzv a scris:

Sunteti sigura ca acel concubin nu avea si acte civile cu ruda dumneavoastra care sa-i permita sa devina mostenitor legal ca vaduv? Altfel nu e se poate ca un concubin(a) sa aiba drept de proprietate de la un defunct, decat daca prin testament olograf in mod deosebit defunctul a decis ca aceea persoana sa devina mostenitor legal. Fara un document de mostenire/cumparare/testament care sa duca la emiterea unui certificat de mostenitor nu poti sa treci un imobil in rolul tau la organul fiscal.



Bună ziua. O rudă a mea a decedat de 3 ani, iar concubinul a trecut casa (decedatului) la rol la primărie pe numele său. Este legal acest lucru, din moment ce nu este moștenitor? Care ar fi motivele pentru care cineva ar face asa ceva? Ce urmărește? Vă mulțumesc!
Bună ziua! Sunt preot paroh, și doresc să intru în procedură judecătorească pentru obținerea titlurilor de proprietate asupra terenurilor bisericii, casei parohiale și a cimitirului parohial. Am înțeles din diferite surse că am nevoie de măsurători cadastrale asupra terenurilor menționate, dar și de o expertiză judecătorească. Eu neavând cunoștințe în domeniul juridic, puteți, vă rog, să-mi explicați care sunt pașii de urmat pentru obținerea acestor titluri?
Menționez că am dobândit până acum următoarele acte: 1.Adeverință de la primăria comunei cu suprafața terenului bisericii și a casei parohiale, poziția în registrul agricol a acestor terenuri, precum și faptul că terenurile bisericii, casei parohiale și cimitirului nu se găsesc în domeniul public sau privat al comunei; 2.Fotografie a bisericii parohiale din anul 1949,de la Arhivele Naționale din București; 3.Un document de la Arhivele Naționale Ialomița cu mentioanrea în registrul agricol al anului 1948 a parohiei, fără a găsi însă și terenurile deținute. Menționez că am depus cerere de eliberare a titlurilor de proprietate la primăria comunei, cerere la care nu am primit răspuns. Pot fi găsit aici pe cont sau la mail adriancatrina11@gmail.com. Vă mulțumesc anticipat pentru orice ajutor! Pr Adrian.
Bună seara! Spuneți-mi si mie, vă rog, ce acte sunt necesare pentru a putea primi Bursă socială la facultate la Universitatea din București?