Nu are niciun act civil,întrucât am fost la notar și am făcut succesiunea pentru terenurile defunctului, însă casa am lăsat-o pentru un act adițional întrucât concubinul nu ne dă actul de proprietate. Probabil va trebui să-l dăm în judecată. La primărie însă, când am fost, ni s-a adus la cunoștință că rolul a fost trecut pe numele concubinului, iar la presiunile unuia dintre moștenitori, a fost trecut înapoi rolul pe numele defunctului. Nu înțeleg de ce această alba-neagra cu rolul la primărie și care e scopul.
razvan_rzv a scris:
Sunteti sigura ca acel concubin nu avea si acte civile cu ruda dumneavoastra care sa-i permita sa devina mostenitor legal ca vaduv? Altfel nu e se poate ca un concubin(a) sa aiba drept de proprietate de la un defunct, decat daca prin testament olograf in mod deosebit defunctul a decis ca aceea persoana sa devina mostenitor legal. Fara un document de mostenire/cumparare/testament care sa duca la emiterea unui certificat de mostenitor nu poti sa treci un imobil in rolul tau la organul fiscal.