avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Activitate Hanceruc

Activitate Hanceruc

ynocentta întrebarea a mai fost pusă o dată și surpriză, s-a și răspuns la ea.
E vorba de taxele plătite, o dată prin convenție(încă) de blocul vecin și de taxele plătite de blocul meu conform legislației de acum, unde la un salariu de 400 ron asociația plătește 983 ron. E mai ieftin ca o dată ce cele 2 blocuri formează împreună o asociație să plătească un singur salariu cu taxele aferente acelui salariu. De ce să se plătească de 2 ori taxe la stat pentru aceeași muncă pentru același om, iar asta este valabil și pentru mecanicul blocurilor. Nu este mai economic să ai mai mulți proprietari într-o asociație care să plătească mai puțin? Mie personal mi se pare exagerat ca statul să ceară taxe egale sau chiar mai mari ca salariul și să mă oblige să renunț la femeia de serviciu care muncește de 20 de ani la noi în bloc ca să angajez o firmă de curățenie. Economic poate merge, dar moral nu este deloc ok.
Pe mine asta mă interesează, dacă se pot asocia 2 asociații de proprietari, iar dacă nu, ce altă variantă legală există.
Nu dorește nici un proprietar să se implice ca membru de comitet sau președinte în blocul vecin, unde administratorul are 83 de ani și a venit cu ideea de-a ne uni asociațiile de proprietari, ca astfel să știe sigur că blocul în care locuiește va fi gestionat corect, iar împărțirea cheltuielilor cum ar fi cu femeia de serviciu să se împartă egal între cele 2 asociații.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt nou aici și sincer, mă bucur că există. Dincolo de inerentele nemulțumiri apărute datorită relansării site-ului, important este că, orice profan poate primi informații corecte care să-l învețe ce și cum trebuie procedat pentru a-și rezolva problema. Informația este prețioasă, iar când o primești benevol de la oameni de specialitate, cu atât mai mult trebuie apreciat gestul.
Cum se pot asocia 2 asociații de proprietari.