avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociere asociații de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociere asociații de proprietari

Cum se pot asocia 2 asociații de proprietari.
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2017
Hanceruc, utilizator
Cel mai recent răspuns: Hanceruc , utilizator 00:25, 20 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In ce scop se doreste asocierea?
Nu dorește nici un proprietar să se implice ca membru de comitet sau președinte în blocul vecin, unde administratorul are 83 de ani și a venit cu ideea de-a ne uni asociațiile de proprietari, ca astfel să știe sigur că blocul în care locuiește va fi gestionat corect, iar împărțirea cheltuielilor cum ar fi cu femeia de serviciu să se împartă egal între cele 2 asociații.
Daca vor fi 2 blocuri de intretinut nu cred ca femeia de serviciu va fi de acord sa primeasca acelasi salariu care sa se imparta la cele 2 asociatii!
In cazul in care nimeni din blocul respectiv nu doreste sa se implice in CEx atunci pot adera toti proprietarii la cealalta asociatie. Aveti in vedere insa ca trebuie facute alte contracte cu furnizorii de utilitati iar vechea asociatie ar trebui sa se dizolve.
Parerea mea este ca ar trebui obtinut si acordul proprietarilor din asociatia la care vor sa adere ceilalti.
E vorba de taxele plătite, o dată prin convenție(încă) de blocul vecin și de taxele plătite de blocul meu conform legislației de acum, unde la un salariu de 400 ron asociația plătește 983 ron. E mai ieftin ca o dată ce cele 2 blocuri formează împreună o asociație să plătească un singur salariu cu taxele aferente acelui salariu. De ce să se plătească de 2 ori taxe la stat pentru aceeași muncă pentru același om, iar asta este valabil și pentru mecanicul blocurilor. Nu este mai economic să ai mai mulți proprietari într-o asociație care să plătească mai puțin? Mie personal mi se pare exagerat ca statul să ceară taxe egale sau chiar mai mari ca salariul și să mă oblige să renunț la femeia de serviciu care muncește de 20 de ani la noi în bloc ca să angajez o firmă de curățenie. Economic poate merge, dar moral nu este deloc ok.
Pe mine asta mă interesează, dacă se pot asocia 2 asociații de proprietari, iar dacă nu, ce altă variantă legală există.
Concret care este obiectul asocierii ?

Alte discuții în legătură

Aderare la asociatia de proprietari cretuadrian cretuadrian Buna ziua, In complexul nostru a fost infiintata asociatia de proprietari pe 10 blocuri, intre timp au mai fost construite cateva blocuri. Cum pot adera ... (vezi toată discuția)
Drept de veto - cex: asociatie de proprietari MrV MrV Buna ziua, Am citit cu atentie atributiile unui Comitet Executiv si nu m-a lamurit asupra unui aspect. Caz: noi suntem cateva zeci de blocuri impartite ... (vezi toată discuția)
Femeia de servici angajata cu cim la 2 asociatii administrate de aceeasi firma de administrare iapost iapost Buna ziua, in asociatia noatra, femeia de servici are contract de munca inregistrat la ITM; asociatia de propietari de la blocul vecin, unde administrarea o ... (vezi toată discuția)