avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Femeia de servici angajata cu CIM la 2 asociatii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Femeia de servici angajata cu CIM la 2 asociatii administrate de aceeasi firma de administrare

Buna ziua,

in asociatia noatra, femeia de servici are contract de munca inregistrat la ITM; asociatia de propietari de la blocul vecin, unde administrarea o face aceeasi firma, ar dori sa o angajeze si ei pe femeia noastra de servici si in acest sens au venit cu propunerea sa gasim o modalitate de a imparti cumva cheltuielile cu CIM-ul femeii de servici. Ce parere aveti ? din punct de vedere legal/contabil e posibil asa ceva ? multumesc
daca este angajata firmei se face act aditional cla CIM , daca nu , un nou cim
Imi cer scuze, dar nu am inteles unele aspecte:
in asociatia noatra, femeia de servici are contract de munca inregistrat la ITM - angajator fiind cine??
Asociatia de propietari de la blocul vecin, unde administrarea o face aceeasi firma - (adica, aceeasi firma care face administrarea blocului dvs?)

ar dori sa o angajeze si ei pe femeia noastra de servici - si, de ce n-au angajat-o ??

Au venit cu propunerea sa gasim o modalitate de a imparti cumva cheltuielile cu CIM-ul femeii de servici - Daca este vorba de o firma care are doua puncte de lucru (cele doua blocuri), si un angajat care sa lucreze in amandoua (femeia de servici), nu trebuie ca dvs sa va dati cu parerea. Este treaba firmei de administrare ce personal foloseste, cu cat il plateste, etc.

O sa incerc sa explic mai clar: femeia de servici este angajata unei asociatii de proprietari cu CIM (deci nu e angajata firmei de administrare a imobilului); o alta asociatie de propietari, dintr-un bloc vecin doreste sa o angajeze tot cu CIM; cele 2 blocuri sunt administrate de aceeasi firma de administrare.
Si acum intrebarea : in vederea reducerii costurilor cu salariul femeii de servici, cele doua asociatii de proprietari se pot asocia cumva, astfel incat sa imparta cheltuielile ocazionate de CIM si de ce nu, chiar c/v materialelor de curatenie, in sensul ca s-ar putea cumpara o cantitate mai mare de detergent de pilda, la un pret mai bun. multumesc
Personalul angajat pentru curatenie va avea CIM incheiat cu fiecare AP in parte, respectand astfel reglementarile din noul Cod al Muncii si HG.500/2011.
Contabilitatea va fi tinuta pentru fiecare AP distinct, nu combinata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociere asociații de proprietari Hanceruc Hanceruc Cum se pot asocia 2 asociații de proprietari. (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari - curatenia in bloc Ciubotariu_Marcel Ciubotariu_Marcel M-am mutat de curand la un bloc de locuinte ANL in Salaj. Cum e si normal, s-a discutat despre modul de intretinere a curateniei pe casa scarii. Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Femeie de serviciu (operator ecologic) Horatiu761 Horatiu761 Buna ziua, administram o asociatie de proprietari care are angajata pe baza de conventie civile o doamna pt. curatenia spatiilor comune ( cu 2 ore/zi). ... (vezi toată discuția)