avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatie de proprietari - curatenia in bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatie de proprietari - curatenia in bloc

M-am mutat de curand la un bloc de locuinte ANL in Salaj. Cum e si normal, s-a discutat despre modul de intretinere a curateniei pe casa scarii. Am inteles ca aceste blocuri ANL au un statut mai ciudat. Oricum, ne-am inteles intre noi locatarii sa dam unei femei din bloc, care este casnica, cate 10 lei de familie. Astfel ne ajutam si pe noi si pe ea. De la un timp au aparut mici disensiuni intre locatari vizavi de modul de efectuare a curateniei si faptul ca unii nu vor sa mai dea acesti bani. Asociatia ar aduce pe cineva, dar va trebui sa-i faca un contract de munca si sa achite toate taxele catre stat, ceea ce ne-ar ajunge, dupa cum zic ei la 7-8 lei de persoana. Unii locatari fac presiuni asupra celorlalti sa continuam sa-i dam 10 lei celei care face curatenie. Acum, intrebarea este, ceea ce am facut noi, prin aceasta intelegere este in regula din punct de vedere legal, iar asociatia de locatari nu ne poate impune o anumita femeie de serviciu?
Ceea ce faceti dvs. se numeste "munca la negru" iar amenda este de 10.000 lei pentru fiecare persoana gasita astfel la serviciu.
Amenda respectiva este in dauna angajatorului , iar persoana fizica gasita ca presteaza activitate fara c.i.m. poate fi sanctionata contraventional de catre ITM cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei.
Asociatia de proprietari daca intelege sa angajeze femeie de serviciu are obligatia sa respecte si sa aplice dispozitiile codului muncii,ale L nr 230/2007 respectiv trebuie sa incheie raport juridic de munca=CIM
Asociatia de proprietari nu poate impune o anumita femeie de serviciu,ci trebuie sa angajeze o persoana care sa corespunda necesitatilor asociatiei de proprietari
da, a fost optiunea noastra, a majoritati locatarilor ca femeia sa ne faca curatenie pe casa scarii, iar ea a fost de acord

oare bonele care lucreaza pe la anumite familii, ca si cunosc cazuri si iau 600 de lei pe luna au vreun document legal, nu lucreaza la negru, este intelegerea a doua parti, in cazul nostru a majoritatii locatarilor
Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2016
Adriantot, moderator
Noi va spunem cum e legal. Faceti cum doriti.

Alte discuții în legătură

Femei de serviciu maduta79 maduta79 intr o asociatie cu mai multe scari de bloc , s a gasit o scara care nu mai doreste femei de serviciu , au venit cu un tabel semnat pri care cere eliminarea ... (vezi toată discuția)
Decizii dupa bunul plac ContSters122354 ContSters122354 ne confruntam cu o problema in asociatie .' femeia de servici refuza a mai face curatenie pe una din scarile asociatiei , din cele 7, pe motiv ca respectivii ... (vezi toată discuția)
Mizeria din fata blocului, pe spatiul verde Cristilica Cristilica In fata blocului in care locuiesc, pe spatiul verde, este o mizerie de nedescris: hartii, sticle aruncate, kilograme de mucuri de tigari, cutii goale de bere, ... (vezi toată discuția)