avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Femei de serviciu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Femei de serviciu

intr o asociatie cu mai multe scari de bloc , s a gasit o scara care nu mai doreste femei de serviciu , au venit cu un tabel semnat pri care cere eliminarea femei de serviciu. ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:57, 9 Ianuarie 2014
.... :oops: Speram ca nu vor eliminarea ei fizica... :)

Pur si simplu. Femeia nu le va mai face curatenie, ii scadeti salariul corespunzator si locatarilor respectivi le scadeti cota de participare la salarii si indemnizatii cu ce le revenea pentru femeia de serviciu.
Totusi, cine le face curatenie la ghenele de gunoi? Sau nu aveti asa ceva?!
Lg.230/2007 actualizata,confera depline puteri Comitetului executiv al asociatiei sa decida in treburile ad-trarii si gestiunii spatiului locativ comun,dupa ce in prealabil a consultat Adunarea Generala!:console:
Totusi, cine le face curatenie la ghenele de gunoi? Sau nu aveti asa ceva?!

Nu cred ca exista blocuri fara ghene de gunoi, chiar daca sunt in capatul blocului tot exista gunoi, tot trebuie cineva care sa scoata cazanele cand vin cei de la salubritate sa le ridice gunoiul, tot trebuie cineva care sa spele acele cazane.
Cred ca vor sa faca o "smecherie" si sa suprte altii aceste servicii, ei doar sa profite sub pretextul "la noi pe scara nu matura si nu spala".
Daca au ghena pe scara si se organizeaza singuri cu scoaterea, schimbatul si spalatul cazanelor atunci se poate.
thran a scris:
Nu cred ca exista blocuri fara ghene de gunoi, chiar daca sunt in capatul blocului tot exista gunoi, tot trebuie cineva care sa scoata cazanele cand vin cei de la salubritate sa le ridice gunoiul, tot trebuie cineva care sa spele acele cazane.

Cred si eu ca nu sunt blocuri fara ghene de gunoi dar sunt blocuri unde femeia de serviciu nu are nici o treaba cu ghena de gunoi. La noi femeia de serviciu inttetine curatenia pe casa scarii si pe trotuarul ce leaga scarile blocului. Nu are nici o treaba cu locul unde se depoziteaza gunouli, cu acele containere amplasate in spatele blocurilor sau printre blocuri unde proprietarii duc gunoiul.

Faptul ca proprieatrii sunt nemultumiti de prestatia unei femei de serviciu este bine sa fie luata in consideratie de membrii comitetului executiv care trebuie sa discute cu angajata, sa o determine sa-si dea demisia. Apoi comitetul executiv va cauta si va angaja o alta persoana pe acest post.
Am mai scris pe forum ce am patit noi intr-a situatie similara (bloc cu 44 ap./1 scara).
Proprietarii, in urma unei sedinte de casa scarii au hotarat ca nu mai au nevoie de serviciile femeii de serviciu angajata si au solicitat in scris acest lucru la asociatie. Com. ex. nu se mai confruntase pana atunci cu o asemenea problema si dupa unele discutii, li s-a aprobat acest lucru, cu conditia ca in bloc si pe langa bloc + spatiul verde sa se mentina curatenia de cate proprietari - asa cum rezulta din cererea lor.
Administratorul, periodic, trebuia sa verifice acest lucru... Lucrurile au mers bine o perioada din cauza ca responsabilul de scara, om serios, fost cadru militar avea grija cu ”evidenta celor de serviciu”. Treptat insa au aparut sincope, unele apartamente fiind inchiriate, chiriasii nici nu mai puteau de grija satului, apoi treptat si unii dintre proprietari i-au urmat, astfel ca oamenii s-au orientat asupra unei doamne de la un bloc vecin care periodic facea diverse servicii de menaj si cumparaturi unor persoane varstnice din bloc. Noi am observat schimbarea, dar nu am avut reactie... Nu vreau sa mai continui cu amanunte, dar intr-o zi ne-am „trezit” cu o invitatie - presedintele si administratorul, la sediul ITM. Ce mai tura-vura, ne-am pricopsit cu o amenda de 1.500 lei. Am contestat amenda la judecatorie si nu am avut castig de cauza. Am facut recurs la tribunal - acelasi rezultat, ba chiar in acest stadiu, era cat pe ce sa ne sporeasca zestrea la 2000 lei...
Cum toata lumea stia despre ce a fost vorba si din pricina cui s-a ajuns la aceasta situatie, in mod normal aceasta suma (achitata deja de asociatie), trebuia repartizata proprietarilor din blocul respectiv sau si mai bine responsabilului de scara care a recunoscut la judecatorie ca dansul s-a ocupat de „angajarea doamnei Lacramioara”, ca dasul o platea, tot dansul ii procura materiale si unelte pentru curatenie.
Ei, confictul s-a stins, paguba s-a repartizat pe intreaga asociatie, dar am invatat ceva: cu ITM -ul nu trebuie sa te joci, mai ales acum cand baietii nu prea au activitate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzul de functie al administratorului diana_ghilencea diana_ghilencea Buna ziua, locuiesc intr-un bloc cu patru etaje si adminidtratorul blocului imi tot face probleme in ultima perioada pt ca nu am fost de acord cu plata a 80% ... (vezi toată discuția)
Miros ghena si gandaci alex_tz2000 alex_tz2000 Buna ziua! M-am mutat de curand intr-un bloc care are in interiorul scarii de bloc langa lift, la fiecare etaj, intr-o camaruta, tobogan pentru aruncarea ... (vezi toată discuția)
Administrator bloc adriancozma25 adriancozma25 Buna ziua, acum cateva zile administratoarea blocului a facut un scandal monstru pentru ca am lasat acum cateva zile punga de gunoi in fata usii peste noapte. ... (vezi toată discuția)