avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrator Bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrator Bloc

Buna ziua, acum cateva zile administratoarea blocului a facut un scandal monstru pentru ca am lasat acum cateva zile punga de gunoi in fata usii peste noapte. Puteti va rog sa imi spuneti ce drepturi si ce obligatii are un administrator de bloc?
Daca am inchiriat un apartament, are dreptul de a ii cere proprietarului contractul de inchiriere?
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 August 2015
adriancozma25, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 10:24, 23 August 2015
Este normala atitudinea administratorului de imobil
Este anormal ca locatarii sa lase in partea comuna de imobil,pungi cu gunoi,bunuri care nu le mai sunt folositoare
Conform dispozitii in vigoare,orice persoana care locuieste provizoriu sau definitiv in imobil-mai mult de 15 zile detine obligatia sa comunice la asociatia de proprietari pentru a fi luat in evidenta in cartea de imobil
De altfel este obligatie impusa si de disp L nr 61/1991 republicata
In conditiile in care locatarul nu este proprietar al apartamentului,cand asociatia de proprietari nu cunoaste statutul locatarului, este temeinica si legala cererea de prezentare contract de inchiriere
Este in atributiile administratorului sau ale comitetului ?
Administratorul nu trebuie sa faca "scandal monstru".
Eu, daca as fi vecinul dumneavostra, va atrageam atentia.
Nu trebuie sa fii administrator pentru a atrage atentia!

Dar nici dumneavostra nu trebuie sa lasati gunoiul afara.
Fara suparare!
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 August 2015
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
@adriancozma25

Administratora putea sa va atraga atentia sa va duceti gunoiul la ghena, nu sa-l lasati pe hol, dar nu era "obligata" sa faca scandal.
Administratora nu are in atributii sa va ceara contractul de inchiriere, dar sunteti obligat sa va inregistrati in cartea de imobil. Daca ati facut-o atunci este in regula.
Si, la limita, nu dv. trebuia sa va ceara contractul de inchiriere, ci proprietarului.
Administartorul se ocupa de administrarea si gospodarirea asociatiei, asta incluzand si pastrarea curateniei. Femeia de serviciu sau omul ce face curatenie, vecinii, oricine constat ca este mizerie, vine la asociatie si sesizaeaza. Cum de regula la asociatie este administartorul sigur ca acesta trebuie sa ia atutudine, sa atraga atentia celor vinovati, sa-i convinga sa respecte regulile de trai in bloc.
Ca administratorul are in atributiuni sau nu ceva sau altceva asta e problema fiecarei asociatii, iar atributiunile pot fi mai restranse ori mai extinse asa cum au fost stabilite de comitet si presedinte.
Acestea difera de la o asociatie la alta avand in vedere poate si daca administratorul acopera activitatea de casierie, contabilitatea, parte tehnica sau numai unele din acestea; apoi daca administratorul este proprietar in acel bloc sau nu, daca presedintele si membrii comitetului sunt activi sau sunt aproape onorifici sau formali...
Asadar, dupa parerea mea, ceea ce a facut administartorul, atragand atentia celui ce a lasat gunoiul la usa blocului, o putea face oricine din bloc sau din conducerea asociatiei in scopul pastrarii curateniei in bloc.
Se intampla si la noi asemenea situatii uneori si atunci cand depistam persoana, sigur ca luam atitudine. De exemplu acum o saptamana un vecin a lasat o punga plina cu resturi si coji de pepene in casa scarii langa cutiile de posta. Luni dimineata cand a aparut femeia de serviciu si administratorul au gasit acolo gunoiul. S-a depistat "faptasul" si i s-a dus punga cu gonoi acasa agatand punga in manerul de la usa apartamentului pentru ca nu era acasa. Apoi s-a luat legatura cu personajul si a fost bine mustruluit mai ales ca este un om cu pretentii din mai multe puncte de vedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui reclam (solicit) curatarea ghenei de gunoi la bloc. perlutina perlutina M-am mutat intr-un bloc, unde constat ca gandacii sunt la ei acasa, iar tubulatura ghenei nu se mai vade de sub stratul de JEG. Eu voi curata pe palierul meu, ... (vezi toată discuția)
Gunoiul la ușa apartamentului DanRo DanRo Jumătate din vecini lasă gunoiul la ușă apartamentului pentru perioade de timp care pot ajunge și la 24 de ore. Evident de multe ori miroase în scara ca ... (vezi toată discuția)
Unde se poate reclama/sesiza o administratora de apartamente anul2015 anul2015 Buna, De doi ani la apartamentul unde locuies a venit o noua administratora, de cum a venit mi sa parut ceva necurat la mijloc, deoarece brus a crescut ... (vezi toată discuția)