avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cui reclam (solicit) curatarea ghenei de gunoi la bloc.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cui reclam (solicit) curatarea ghenei de gunoi la bloc.

M-am mutat intr-un bloc, unde constat ca gandacii sunt la ei acasa, iar tubulatura ghenei nu se mai vade de sub stratul de JEG. Eu voi curata pe palierul meu, dar de fapt cine e raspunzator de igiena ei?
Cel mai recent răspuns: perlutina , utilizator 15:47, 5 Octombrie 2014
Asociatia de proprietari trebuie sa supravegheze efectuarea curateniei de catre femeia de serviciu. Si firma de salubrizare trebuie supravegheata tot de catre asociatie, pentru curatenia la locul de adunare a gunoiului menajer, de unde il incarca in masinile de gunoi.
Sesizati in scris asociatia de proprietari cu nr. de inregistrare/ data.
Puteti face sesizare scrisa, cu nr. d einregistrare/ data si la politia sanitara si/ sau politia sanitar-veterinara, dar amenzile aplicate de aceste institutii, asociatiei de propiretari, vor fi platite, din pacate, tot de catre membrii asociatiei.
Tubulatura de gunoi reprezinta parte comuna a carei intretinere,reparatie,igienizare implica responsabilitatea asociatiei de proprietari
Problema o constituie interesul si daruirea fiecarui presedinte de asociatie/comitet executiv de a se achita onorabil de obligatiile asumate la numirea in functie
Daca la nivelul imobilului de locuit in comun va confruntati cu dezinteres,sesizati oficial serviciul specializat din primarie,autoritatea de sanatate publica
Corect cred ca ar fi sa plateasca, amenda sau cum s-o numi firma de curatenie,care nu isi face treaba, nicidecum locatarii. Eu daca nu imi fac datoria la serviciu platesc eu, nu firma la care lucrez.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unde misuna gandacii, pe holuri, la ghena sau in apartament?

Jegul de la ghena de gunoi se face din cauza faptului ca locatarii isi arunca resturile alimentare direct din oala pe jgheab sau si mai rau, isi varsa gunoiul direct pe podeaua incintei unde se afla tubulatura.
Femeia de serviciu poate matura si spala acea incinta, dar nu poate fi pusa sa spele sosurile si ciorbele aruncate, asa cum v-am spus direct din oale.

Deci tot ce reclamati dv. vi se trage in principal de la vecini.

Daca gunoiul ar fi adunat in pungi si saci legati la gura si aruncati pe jgheab, atunci n-ar mai fi jeg. Daca fiecare si-ar dezinsecta in casa periodic, iar administratia ar dezinsecta (si prin programul primariei de dezinsectie a subsolurilor de bloc), atunci gandacii ar aparea mai rar si ar putea fi starpiti mai usor.

Sa va spun despre cum se comporta locuitorii din Luxembourg, apropos de gunoi?
Dupa ce desfac si folosesc produsele ambalate in conserve, plastic,sticle etc. arunca ambalajul in containerele dedicate materialului respectiv dupa ce au spalat acel ambalaj. Intrebata de ce face asta (adica de ce spala un ambalaj pe care oricum il arunca), o gospodina a raspuns ca asa nu se aduna mustele, sobolanii, gandacii si se mentin containerele de gunoi curate...
Asa este. In Elvetia (acolo unde am stat) fiecare cetatean cind se duce sa cumpere pungi de gunoi, pe punga este inscriptionata adresa. Dar despre ce vorbim ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ghena focar de infecție Thinina Thinina Cu respect, Expun caz Am reclamat o ghena infecta de 4ani Nimic, O ghena interioara de bloc cu tubulatura veche și infecta, un focar de infecție cu ... (vezi toată discuția)
Tobogan gunoi PetruD PetruD Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje dotat cu tobogan pentru colectarea gunoiului. De curand au aput afise cu o adresa de la primarie care ... (vezi toată discuția)
Miros ghena si gandaci alex_tz2000 alex_tz2000 Buna ziua! M-am mutat de curand intr-un bloc care are in interiorul scarii de bloc langa lift, la fiecare etaj, intr-o camaruta, tobogan pentru aruncarea ... (vezi toată discuția)