avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Tobogan gunoi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Tobogan gunoi

Buna ziua.

Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje dotat cu tobogan pentru colectarea gunoiului.
De curand au aput afise cu o adresa de la primarie care spune:
"se interzice folosirea toboganelor de gunoi, locatarii fiind obligati sa depoziteze gunoiul in containerele existente intre bocuri. Inchiderea accesului la tobogane cade in sarcina asociatiei de proprietari"

Va rog sa ma lamuriti asupra legalitatii deoarece eu constat niste contradictii cu prevederile din Legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si Legea nr.50 din 29 iulie 1991
privind autorizarea executarii constructiilor şi unele masuri pentru realizarea locuintelor .

Mentionez ca taxa pentru colectarea gunoiul menajer a crescut in aceeasi perioada de patru ori in conditiile in care ni se interzice accesul la propietatea comuna si utilizarea instalatiei de colectare a deseurilor aflata in cartea tehnica a imobilului.
Cel mai recent răspuns: mic57 , utilizator 21:49, 10 Martie 2024
In ce oras locuiti?
E ciudata aceasta adresa a primariei deoarece "se baga" in treburile asociatiei, interzicand folosirea unui spatiu comun cu destinatie clara de catre proprietari.

Altfel, asociatia contracteaza singura un prestator de servicii de salubritate, face contract cu el. Ca pretul s-a marit de 4 ori, nu e de mirare, dar asta nu are legatura cu accesul la toboganul de gunoi. Asociatia plateste acel serviciu de salubritate numai pentru luatul gunoiului din fata blocului, nu si pentru accesul la tobogan.

Sau n-am inteles eu bine ce intelegeti prin tobogan?
Multumesc pentru raspunsul rapid.

Ati inteles bine m-am referit la toboganul, burlanul de colectare a gunoiului menajer din blocurile mari.

In legatura cu contracutul de salubritate tot in adresa respectiva , semnata de viceprimar se mai spune si un alt lucru " Contractele pentru ridicarea gunoiului incheiate pana la aceasta data cu societatile PRESCOM sau ECO-SAL , sunt reziliate."
Deoarece nu am date despre contactul incheiat de asociatiei si cum se poate baga primaria intr-un contract comercial incheiat intre doua persoane juridice nu am amintit despre acest lucru in mesajul anterior.

Afisele despre care v-am vorbit au aparut in blocul meu cat si in alte blocuri mari, dotate cu tobogan de gunoi din Targoviste.
E prima data de cand sunt pe acest forum sa vad asa ceva, ca primaria sa rezilieze contractele asociatiilor cu prestatorii!!!
Zilele acestea am primit notificare de la societatea care colectează gunoiul
(Bucuresti) să facem un nou contract.Contractul nu l-am semnat pentru
că exista această clauză,să fie colectat gunoiul selectat.Nu avem
condiții-ghena de colectare este mica-fiecare scară are 10,11 etaje.Incercam
să strangem separat plasticul.Contractul nu s-a reziliat.
Din pacate Asociatia de Propietari nu numai ca nu si-a aparat drepturile dar a procedat deja la blocarea accesului la unele etaje si ameninta ca Primaria va amenda pe cei care nu vor depozita gunoiul conform adresei mentionate.

Din aceasta cauza v-am intrebat despre legalitate si daca m-ati putea sfatui ce am de facut.

Alte discuții în legătură

Miros ghena si gandaci alex_tz2000 alex_tz2000 Buna ziua! M-am mutat de curand intr-un bloc care are in interiorul scarii de bloc langa lift, la fiecare etaj, intr-o camaruta, tobogan pentru aruncarea ... (vezi toată discuția)
Desfiintare tubulatura gunoi la bloc klaudya1974 klaudya1974 Buna seara! In conditiile in care asociatia de proprietari dintr-un bloc prevazut cu ghena (tubulatura) interioara pentru deseurile menajere nu mai doreste ... (vezi toată discuția)
Cum ati procedat la desfiintarea tubulaturii (toboganului) de gunoi? CipM CipM Am gasit prin forum referinte cu privire la desfiintarea toboganului de gunoi. Ar fi interesant de aflat de la cei care au trecut prin asa ceva cum anume s-a ... (vezi toată discuția)