avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... desfiintare tubulatura gunoi la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

desfiintare tubulatura gunoi la bloc

Buna seara! In conditiile in care asociatia de proprietari dintr-un bloc prevazut cu ghena (tubulatura) interioara pentru deseurile menajere nu mai doreste acest sistem de colectare, o poate desfiinta? Ce acorduri sunt necesare (cumva al primariei? al Agentiei de Mediu?) Daca se desfiinteaza aceasta tubulatura, primaria va trebui sa amenajeze platforma de gunoi in zona blocului?

Va multumesc!
Renunţarea la ghenele de gunoi reprezinta o masura dispusa de anumite autoritati locale=Bucuresti,Oradea, pentru a-i obliga pe locatarii de la blocuri sa colecteze selectiv
Masura este impusa de noile prevederi de ecologizare, in conditiile in care regiile de profil
au obligatia sa reduca cu 15% cantitatea de deseuri depozitate la gropile de colectare gunoi menajer
Daca asociatia dvs de proprietari intentioneaza dezafectarea tubulatuirii de colectare gunoi menajer din imobil,initial trebuie sa se informeze temeinic daca primaria are in vedere alinierea la legislatia in domeniu,care impune obligativitatea renuntarii la ghenele de gunoi si realizarea de rampe preluare deseuri selectate
Conform dispozitii noi,primaria are obligatia sa execute noile amplasamente, să amenajeze incinte betonate, in timp ce societatea de salubritate are obligatia sa asigure containere, pentru gunoiul menajer si pentru fractii uscate.
Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2015
ynocentta, utilizator
Va multumesc mult pentru raspuns!
Dar... legea nu e aceeasi pentru toate primariile? Nu toate primariile trebuie sa implementeze si sa asigure colectarea selectiva a deseurilor?
Pornind de la raspunsul dvs. eu cred ca da si voi propune reprezentantilor asociatiei sa faca demersuri catre primarie.
Inca o data, va multumesc!
Legea este unica,dar implementarea acesteia ,este conditionat de autoritatea publica locala care ramane sa prevada fondurile necesare,astfel incat programul poate sa fie activat functie de fonduri - mai repede sau mai incet
Daca nu va deranjam prea tare, ne dati si noua legea?
Da... va rugam, comunicati-ne actul normativ la care faceti referire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tobogan gunoi PetruD PetruD Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje dotat cu tobogan pentru colectarea gunoiului. De curand au aput afise cu o adresa de la primarie care ... (vezi toată discuția)
Majorare taxa salubritate rain4est rain4est Am auzit de la cativa administratori ca firmele de salubrizare vin cu noi contracte ce cuprind sume majorate la ridicarea gunoiului menajer . V-ati confruntat ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, nu cred că desființarea ghenei de gunoi este soluția ... Amvildas Amvildas Bună ziua, Nu cred că desființarea ghenei de gunoi este soluția pentru colectarea selectivă.Problema este în mentalitatea oamenilor. Gunoiul menajer ... (vezi toată discuția)