avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Majorare taxa salubritate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Majorare taxa salubritate

Am auzit de la cativa administratori ca firmele de salubrizare vin cu noi contracte ce cuprind sume majorate la ridicarea gunoiului menajer . V-ati confruntat cu asa ceva ? Inteleg ca majorarea e semnificativa , cam 30% .
Da, ca exemplu, la Braila de la 7 lei la 11 lei de persoana este marita taxa de salubritate.
Se aude prin targ, dar in Bucuresti, REBU, nu a operat inca marirea de tarif.
Taxele de salubritate vor creste foarte mult in 2017. Cauza este amenda uriasa pe care o va plati Romania la EU pentru nereciclare si necolectare selectiva. Aceasta amenda o plateste Min. Mediului care o transmite la administratiile gropilor de gunoi care o transmit mai departe la colectorii de gunoi care, la randul lor o vor pune in plata persoanelor fizice (Asoc prop) si a firmelor.
Sunt de asteptat cresteri de pana la 100%
A crescut taxa...in mod abuziv totusi..Fara suparare, faptul ca Romania nu a reusit sa implanteze sistemul de colectare selectiva din motive care nu tin numai de cetatean trebuie sa se rasfranga in acest fel asupra cetateanului? deocamdata cetateanul este cel care suporta cel mai mult. De ce nu se face si in cazul gunoiului plata corecta? La apa, curent, gaze...platesti cantitatea ( respectiv cat consumi ). Aici producem cantitate, deci este corect ca atat cat produci sa si platesti. Dar precum vedeti nu este nicio diferentiere, si atunci cetateanul nu este interesat sa produca gunoi cat mai putin....ce sa mai vorbim sa-l si colecteze selectiv...pe cetatean daca nu-l incurajezi sau daca nu-l stimulezi cumva nu vei avea rezultate.. Marirea taxei va crea alte probleme financiare in viitor, pe termen mediu si lung la nivelul cetateanului a carui venit ( fie salariu fie pensie ) scade in termeni reali.
Colectarea selectiva este dificila in conditiile in care au fost construite blocurile in epoca socialista.
Cum se pot colecta selectiv deseuri de plastic, sticla, metal, reziduale de la 4-5 blocuri cu 10 etaje si cate 3-4 scari in conditiile in care nu exista spatiu aferent depozitarii? Tubulatura a fost "proiectata" doar ptr deseuri menajere.

Alte discuții în legătură

Tobogan gunoi PetruD PetruD Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje dotat cu tobogan pentru colectarea gunoiului. De curand au aput afise cu o adresa de la primarie care ... (vezi toată discuția)
Contestare contract de salubrizare(gunoi municipal) racu3949 racu3949 Buna . Detin un magazin mixt in loc MOLDOVA NOUA din 2007. Am contract de salubrizare (gunoi) cu o firma din localitate.pe termen de 10 ani .Cand am incheiat ... (vezi toată discuția)
Taxa salubritate ar trebui platita diferentiat miorica miorica Taxa pe gunoi ar trebui platita diferentiat. Nu pot sa cred ca o persoana cu venituri mici care nu consuma mult, care nu isi permite sau nu vrea sa consume ... (vezi toată discuția)