avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Gunoiul la ușa apartamentului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Gunoiul la ușa apartamentului

Jumătate din vecini lasă gunoiul la ușă apartamentului pentru perioade de timp care pot ajunge și la 24 de ore. Evident de multe ori miroase în scara ca la ghena de gunoi. Am pus pe scara niște afișe prin care le mulțumeam vecinilor care nu lasă gunoiul la ușă, poate se simt și ceilalți însă singurul efect a fost ca au rupt afișele.As vrea sa ma duc la asociație și sa ma ajute cu o ștampila pe afiș ca sa fie mai oficiala. Sau, în ultima instanta sa ma adresez politiei locale în cazul în care exista o lege care sa interzică lăsatul gunoiului la usa apartamentului. Exista vreo lege care pedepsește lăsarea gunoiului la usa apartamentului?
Se cheama 'legea educatiei' . O mai gasiti doar prin manualele de istorie..:wave:
Nu exista lege, dar va sugerez sa rupeti pungile de gunoi lasate la usa si sa le imprastiati pe presurile respectivelor apartamente. O sa fie ceva deranj o vreme, de la miros, dar poate se vor invata minte.
Avem o vecina pe scara care isi scoate gunoiul si punga cu pampersi folositi de batranica ei mama pe casa scarii.Nu are bun simt.De trei zile zac 2 pungi pline cu pamersi si pute a urina de iti vine sa versi.Unde sa ne adresam ca situatia dureaza de mai bine de un an.Acum e vara nu se mai poate respira.Presedintele de asociatie nu ia nicio o atitudine,se multumeste ca primeste un salariu si se poarta cu manusi cu toata lumea ca nu cumva sa fie schimbat.Va rog mult sa ne spuneti pe cine sa sesizam in cazul asta.
Sesizati Directia de sanatate publica din zona dumneavoastra. Gasiti adresa de email pe net.
Eu sunt in situatia administratorului care pune afise stamplilate pe casa scarii, exact asa cun reiese din postari.
Bun, am si stat de vorba cu persoanele care pun si lasa gunoiul menajer langa usa altora, nu la usa lor.
Zilele trecute am primit "vizita" a doi politisti de la "locala" care au raspuns la sesizare unei vecine din scara, cum ca asociatia nu face nimic in acest sens... ce sa zic, cu acestia nu tre' sa te pui ca nu se stie...
Am mers impreuna acolo si bineinteles, desi erau in casa nu au vrut sa deschida... Li s-a lasat un PV in usa, am semnat toti cei implicati.

Mai ciudata a fost atitudinea unui cetatean - singurul cu copil mic, utilizator de pampersi. Sesizarea a venit de la ingrijitorul blocului care in 2 randuri a luat punga de la usa, a facut curat pe-acolo, a dat cu clor. Cu actiunea de punere a pungilor continua (acum le punea intr-o cutie in care se mai arunca publicitate nesolicitata) , omul ne-a sesizat si l-am rugat duca punga la usa proprietarului. Ei, imediat proprietarul s-a prezentat la asociatie, ne-a "batut" obrazul, ca noi nu stim cu cine avem de-aface (luvreaza la cons. jud.)!!
Culmea tupeului si a nesimtirii!
Va adresati cu succes la Politia locala si in acelasi timp la DSP, asa cum v-a sfatuit @Adriantot.

Alte discuții în legătură

Miros ghena si gandaci alex_tz2000 alex_tz2000 Buna ziua! M-am mutat de curand intr-un bloc care are in interiorul scarii de bloc langa lift, la fiecare etaj, intr-o camaruta, tobogan pentru aruncarea ... (vezi toată discuția)
Administrator bloc adriancozma25 adriancozma25 Buna ziua, acum cateva zile administratoarea blocului a facut un scandal monstru pentru ca am lasat acum cateva zile punga de gunoi in fata usii peste noapte. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o rugaminte.nu stim ce sa facem cu un vecin care ... j.c.m j.c.m Buna ziua, am o rugaminte. Nu stim ce sa facem cu un vecin care depoziteaza pe casa scarii (langa usa lui si nu numai) gunoiul din casa.Ieri vecina care ... (vezi toată discuția)