avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Unde se poate reclama/sesiza o administratora de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Unde se poate reclama/sesiza o administratora de apartamente

Buna,

De doi ani la apartamentul unde locuies a venit o noua administratora, de cum a venit mi sa parut ceva necurat la mijloc, deoarece brus a crescut valoare platilor cam la toti de pe scara. O vecina a verificat la firma de salubritate si exista diferente semnificative intre valorile incasate de catre dansa si situatia reala, atat la apa cat si la numarul de persoane. Diferenta de la sine inteles o "fura". Incaseaza penalitati care nu apar la firma de salubritate, diferenta rezultata este de cateva sute de lei in avantajul ei. Am vorbit toti de pe scara si dorim sa o reclamam, unde putem face asta si sub ce forma ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: anul2015 , utilizator 08:26, 17 Mai 2017
La primaria localitatii de care apartineti, trebuie sa existe un compartiment care tine de administratia blocurilor.
anul2015 a scris:


O vecina a verificat la firma de salubritate si exista diferente semnificative intre valorile incasate de catre dansa si situatia reala, atat la apa cat si la numarul de persoane. Diferenta de la sine inteles o "fura". Incaseaza penalitati care nu apar la firma de salubritate, diferenta rezultata este de cateva sute de lei in avantajul ei. Am vorbit toti de pe scara si dorim sa o reclamam, unde putem face asta si sub ce forma ?
Multumesc.


SALUBRITÁTE s. f. . ♦ Serviciu public care se ocupă cu curățenia dintr-o localitate.

Regia de salubritate se ocupa,asigura curatenia,respectiv strangerea gunoiului menajer
Dv faceti vorbire despre faptul ca firma de salubritate modifica valorile la apa
Conform dispozitii in vigoare penalitatiole sunt de 2 feluri penalitati aplicate de catre asociacia de proprietari dupa decaderea termenului stabilit de plata de regula dupa 51 de zile si de penalitatile pe care le poate aplica furnizorul de utilitati in cazul in care intreaga asociatie ju isi achita c/v factura in termenul contractual asumat
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari
Imobilul este individual contorizat ?
Trebuie sa cunoasteti ca exista multe imobile de locuit in comun,unde din diferite motive total indexi lunar comunicat difera fata de valoarea facturii emise de catre furnizorul de utilitati,
situatie in care administratorul de imobil este obligat sa repartizeze tuturor locatarilor supliment consum
Sesizati oficial presedintele de asociatie
In temeiul disp art 10 din L nr 230/2007 solicitati oficial presedintelui de asociatie sa justifice cu documente sumele impuse in lista de intretinere lunara
Daca la nivelul imobilului de locuit in comun,nu solutionati sesizati oficial serviciul specializat din primarie
Referitor la penalitati, penalitatile aplicate de administratora nu se regasesc si pe lista de la salubritate. In unele luni pierderile nu erau alocate in mod egal fiecarui apartament, si aleatoriu , la uni mai mult la alti mai putin, insa in unele luni erau alocate in mod egal.
Inteleg ca pot exista mici diferente , dar nu chiar de zeci de metri cubi de apa. A fost o perioada de 5-6 luni in care nu s-a achitat nimic pentru asociatia de propietari din blocul meu , si noi locatari am platit asociatia. Au fost mai multe luni in care s-au incasat pierderi , cat si diferenta intre cea declarata la salubritate si cea cumulata de catre locatari.
O vecina a zis sa reclam la protectia consumatorului , eu cred ca nu are nici o legatura cu protectia consumatorului. Dumneavoastra ce parere aveti?
Autoritatea pentru protectia consumatorului nu se implica in solutionarea de astfel de spete din cadrul asociatiilor de proprietari
Asociatia de proprietari detine reprezentant legal care detine autoritatea si competenta sa reprezinte si sa apere interesle asociatiei si ale membrilor proprietari in relatiile cu tertii
Salubritatea inseamna colectarea si transportul gunoiului la groapa de gunoi a orasului.
Ce legatura are acest prestator cu furnizarea apei in bloc?

Alte discuții în legătură

Magazin in apartament Vladimir03 Vladimir03 Buna ziua, Daca cineva stie...un magazin care are sediul intr-un apartament si are inscrise la intretinere 3 persoane cum isi plateste gunoiul...la fel ca ... (vezi toată discuția)
Contestatie consum de apa Silviv Silviv Cum pot sa procedez in cazul in care casiera asociatiei de proprietari din care fac parte a inregistrat mai multa apa calda si rece in contul meu pentru anul ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor la apartament nelocuit victorya_21 victorya_21 Buna seara, In urma cu cativa ani,am primit mostenire un apartament care pana in prezent a ramas liber .In tabelul cu plata administratiei desi nu este ... (vezi toată discuția)