avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizarea cheltuielilor la apartament nelocuit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizarea cheltuielilor la apartament nelocuit

Buna seara,
In urma cu cativa ani,am primit mostenire un apartament care pana in prezent a ramas liber
.In tabelul cu plata administratiei desi nu este ocupat ,apar cheltuieli comune, cu energia electrica,,gunoi,alte sume si diferente pentru apa calda si rece de cateva zeci de lei desi citirile de la apometre =o,in valoare totala de aproximativ 60 lei lunar
Am discutat atat cu administratora cat si cu presedinta de asociatie,insa mi-au comunicat ca au stabilit intr-o sedinta ca toate facturile si pierderile sa se imparta in mod egal pe fiecare apartament,indiferent daca este locuit sau nu.
As dori sa-mi spuneti daca este legal acest mod de calcul,tinand cont ca nu am nici un fel de consum la acest apartament.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:21, 26 Aprilie 2015
In calitate de proprietar al unui apartament situat in imobil de locuit in comun ,va revine obligatia sa achitati lunar cote parti comune,chiar daca apartamentul nu este locuit,in conformitate cu disp
L nr 230/2007

Art. 46. - Toţi proprietarii au obligaţia să plătească lunar, conform listei de plată a cheltuielilor asociaţiei de proprietari, în avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contribuţie ce le revine la cheltuielile asociaţiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociaţia de proprietari.

HG nr 1588/2007 HG nr 1588/2007Art. 32. — (1) Toti proprietarii au obligatia sa plateasca lunar, conform listei de platä a cheltuielilor asociatiei de proprietari, in avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contributie ce le revine Ia cheltuielile asociatiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociatia de proprietari.

(3) Niciun propnietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de Ia obligatia de a contribui Ia plata cheltuielilor comune, ca urmare a renutanii Ia folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta or in alte situatii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Aprilie 2015
ynocentta, utilizator
Daca apartamentul este nelocuit, atunci in cota de intretinere trebuie sa platiti numai cheltuielile care se repartizeaza pe cota-parte indiviza, nu si pe numar de persoane, conform HG 1588/2007 cu normele de aplicare a Legii 230/2007.

Nu se repartizeaza acestor apartamente (nelocuite) gaze, curent electric comun, salubritate si asta pentru ca un apartament nelocuit este un apartament cu 0 persoane si in care nu se fac consumuri privind aceste 3 utilitati.

Despre "pierderile de apa" pot sa va spun ca fiecare asociatie isi face propriul regulament de repartizare a acestei cantitati de apa, iar la dv. in asociatie e posibil ca acestea sa se repartizeze pe cota-parte indiviza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare diferente apa nelunelu68 nelunelu68 am aproape 1 an de cind sunt plecat din tara si doamna administratora ma tot pune sa platesc apa calda si rece cu toate ca blocul este contorizat ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli comune asociatie de proprietari alcaz alcaz Poate fi scutita o persoana de plata unor cheltuieli comune la asociatia de proprietari daca nu locuieste in apartamentul sau (fiind singurul locatar), care ... (vezi toată discuția)
Cate persoane se trec la intretinere daca nu locuieste nimeni in apartament angeluci72 angeluci72 salut si felicitari celor ce au deschis aceasta pagina web. am si eu o nelamurire; acum 7 ani am cumparat un apartament in tara(muncesc cu sotia in spania) si ... (vezi toată discuția)