avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare diferente apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare diferente apa

am aproape 1 an de cind sunt plecat din tara si doamna administratora ma tot pune sa platesc apa calda si rece cu toate ca blocul este contorizat individual.
din pierderile care exista imi baga si mie la plata.
as dori sa stiu daca este legal sau cum trebuie sa procedez sa nu mai platesc?
Multumesc
Diferentele dintre consumul inregistrat pe apometrul general de la intrarea in bloc si consumurile rezultate prin citirea apometrelor individuale se repartizeaza in functie de decizia comitetului executiv. Comitetul executiv, conform legislatiei gestioneaza diferentele de apa. In aceste diferente se cuprind mici erori de citire, mici diferente date de precizia apometrelor, pierderi datorate defectiunilor instalatiilor interioare, pierderi din avarii pe coloanele comune...
Acestea se repartizeaza lunar de catre administrator in urma deciziei comitetului executiv care stabileste criteriile de care se tine seama. Astfel ca diferentele se pot repartiza proportional cu consumul fiecaruia, dupa numarul de persoane sau pe cota indiviza de proprietate (suprafat utila a apartamentului). Acestea pot fi avute in vedere separat sau intr-un sistem combinat.
Daca in asociatia dv s-a stabilit ca diferentele se repartizeaza pe cota indiviza (sau si pe cota indiviza), lunar va revine si dumneavoastra o parte din acestea, chiar daca nu locueste nimeni in apartament.
Poate este trecuta apa pentru curatenie si spalat cazanele de gunoi.
In situatia in care se inregistreaza diferente suplimentare intre factura si total index consum individual,valoarea suplimentar rezultata se repartizeaza tuturor proprietarilor din condominiu -in temeiul hotararii comitetului executiv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se repartizeaza pierderile de apa? znicolae9 znicolae9 Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc repartizeaza pierderile de apa in mod egal pe apartamente. Este corect? Personal mi se pare incorect ... (vezi toată discuția)
Apa rece ,,furata"=pierderi apa mixi64 mixi64 apa rece ,,furata"= pierderi apa, pe care tot cei care consuma o platesc in final.de 5ani platim pierderi de cate 40-80 mc pe luna.am vecini care dau citirea ... (vezi toată discuția)
Repartizari pierderi apa calda si apa rece catula catula buna ziua in blocul in care locuiesc avem apometre la apa calda si apa rece si veau sa intreb cum se repartizeaza pierderile dupa ce criteriu???la noi au ... (vezi toată discuția)