avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuzul de functie al administratorului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuzul de functie al administratorului

Buna ziua, locuiesc intr-un bloc cu patru etaje si adminidtratorul blocului imi tot face probleme in ultima perioada pt ca nu am fost de acord cu plata a 80% din valoarea construirii unui acoperis nou. Mentionez ca stau la parter si i-am pus si eu in vedere ca de 5 ani nu am beneficita de izolarea subsolului sau exteriorului apartamentului, burlanul de scurgere al apei lipseste de la etajul unu si cand voi vedea 80% din acoperis construit atunci voi da si eu cei 80% din 1240 lei. Mai nou refuza sa incaseze intretinere celor ce nu au platit si spune dansul ca suntem cam multicei, atunci stau si ma intreb cum a luat dansul hotararea sa inceapa construirea acoperisului din moment ce nu avea acceptul majoritatii locatarilor confrom legii 230 din 06/07/2007? Nu mi-a incasat intretinerea pe ultimele trei luni si a inceput sa-mi calculeze si penalitati chiar daca nu din vina mea pt ca eu intotdeauna am vrut sa achit la timp, cui ma pot adresa?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iulie 2010
diana_ghilencea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:33, 23 Iulie 2010
Aveti posibilitatea sa faceti plata oricarei sume doriti dumneavoastra prin banca.
Dar, ca sa va lamuriti asupra celor care conduc asociatia, trebuie sa stiti ca administratorulu este un om angajat de dumneavoastra, proprietarii, prin reprezentantii dv alesi in comitetul executiv in frunte cu presedintele.
Cu acestia ati discutat?
Administratorul este angajatul dvs si nu face ce-i trece prin cap CI NUMAI CE ESTE LEGAL. Este un abuz grosolan sa nu va incaseze intretinerea!Acel domn face parte din categoria "vatafilor" tot mai des intalniti in ultimul timp in blocurile noastre dar trebuie pus la punct, in sensul respectarii legii!
Inainte de toate, sesizati presedintele, in scris cu privire la acest abuz si incercati sa meregeti la intretinere cand sunt mai multti locatari pentru a avea martori.
Faceti sesizare la primarie, in care povestititi despre acest refuz, iar penalitatile sa le suporte administratorul.
Buna ziua!

Referitor la abuzul administratorilor de bloc am si eu o ontrebare. Care sunt atributiile femeii de servici care face curatenie pe scara blocului? Am rugat-o pe doamna administrator sa curete peretii. In prima faza mi-a zis ca nu e treaba femeii de servici. Luna trecuta i-am lasat scris, mi-a zis ca nu are de unde sa-i dea carpa de sters. M-am oferit si i-am dat a sacosa cu carpe si detergent pentru pereti precum si apa. A sters o parte din pereti dar nu pe toti. Azi cand am fost sa platescam intrebat-o ce facem cu femeia de servici caci intr-o luna de zile nu are reusit sa curete toti peretii. Mi-a spus clar ca nu intra in atributiilr femeii de servici sa curete peretii ci doar sa stearga pe jos si sa mature caci asa prevede fisa postului. I-am spus ca pe noi nu ne-a intrebat nimeni niciodata nimic referitor la aceste lucruri si mi-a raspuns ca nu e treaba noastra caci fisa se face impreuna cu ITM-ul. Si asa am ramas cu peretii nestersi. Nefiind in domeniu ma intreb cum se poate rezolva aceata problema.
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Nici eu nu am mai auzit ca cineva sa pretinda femeii de serviciu sa stearga peretii.
Acum depinde si de ce anume sunt murdari acei pereti.....
Femeia de serviciu are ca atributii maturatul si spalatul pardoselii holurilor, stersul geamurilor de pe casa scarilor si la usile de intrare in bloc, curatenia in lift, debarasarea ghenelor de gunoi si curatenia acestora, curatenia si debarasatul containerelor de gunoi de la parter, curatenia in spatiul verde din jurul blocului, curatarea trotoarelor din jurul blocurilor.

Pentru lucrari suplimentare ar trebui platita suplimentar. Femeia de serviciu nu este chiar o menajera a blocului....e ceva mai putin.

Alte discuții în legătură

Femei de serviciu maduta79 maduta79 intr o asociatie cu mai multe scari de bloc , s a gasit o scara care nu mai doreste femei de serviciu , au venit cu un tabel semnat pri care cere eliminarea ... (vezi toată discuția)
Gunoi pe trotuar din fata blocului alina_25 alina_25 Pe trotoarul din fata blocului in care locuiesc tot felul de \\"cetateni\\" arunca gunoaie de multe ori eu le-am ridicat dar mai sunt si plecata sau cu ... (vezi toată discuția)