avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Activitate JennyReb

Activitate JennyReb

Chiar si in cazul in care voi cumpara imobilul pe numele unuia din cei 2 copii minori? Multumesc de raspuns!
Ce inseamna comun dobândiți, da sunt din economii puse pe un card Al. Meu dintr. O alta Tara. Ce se poate face?
Dapix a scris:

Doar dacă vindeți o moștenire care e bun propriu, și din banii de pe moștenire cumpărați un imobil, acesta poate fi bun propriu.
Dacă banii sunt comuni dobândiți în timpul căsătoriei, imobilul cumpărat va fi bun comun. Acest bun va intra la partaj în caz de divorț.

As dori sa cumpar un immobil, sub ce forma se poate cumpara ca in cazul unui divort(suntem casatoriti de 12 ani)sotul sa nu beneficieze de nimic, avand cu el 2 copii minori?
Răspuns la discuția Cumparare imobil
Daa. .. am intrebat la banca , Dar la orice extragere din cont, trebuie data declaratie banii ca suma se foloseste pt copil, in folosul lui..si iarasi ajung la ajung la aceeasi intrebare... este ok? Multumesc de eventualele raspunsuri !

Multumesc de raspuns....daca fac asta banca poate Pune proprire pe cont, sau bloca contul, avand in vedere ca o sa fiu imputernicitul?

O varianta poate fi sa deschideti un cont pe numele minorului, cu dvs imputernicit, si la 18 ani isi achizitioneaza locuinta dorita.

Multumesc de raspuns....daca fac asta banca poate Pune proprire pe cont, sau bloca contul, avand in vedere ca o sa fiu imputernicitul?

O varianta poate fi sa deschideti un cont pe numele minorului, cu dvs imputernicit, si la 18 ani isi achizitioneaza locuinta dorita.

Cum ma sfatuiti sa fac sa fie sigur si o vale mai usoara?
Buna ...acum cv ani am facut un credit in euro nevoi personale,nu am reusit ani la rand sa tot fie vreo 11, de vreo 3 ani am strans o suma , as dori sa o bun in banca Dar evident pe numele meu sau al sotului nu pot ca e coplatitor,deci .. pun pe numele surorii...
in ce suma e ok sa schimb banii ,sa pot sa i strang pt a cumpara un imobil fiicei de 3 ani peste ceva timp?am inteles de la cnv ca si anume notarul te obligat cumva ca depositul sa fie in lei,or ca toate tranxactiile se fac in lei si nu in euro.. si care ar fi pasii pt cumpararea imobilului , avand in vedere ca si anume banii nu sunt in contul meu ci al surorii.. se poate face transfer din contul ei catre vanzator?cum sa fac ca numele meu sa nu apara in acte,Dar sa pot merge oriunde in numele fiicei sa rezolv tot ce e in leg cu imobilul..