Buna ziua! Cum ar trebui procedat in cazul unei persoane aflate in detentie, care a primit somatie de plata, pentru recuperarea cheltuielilor judiciare avansate de stat, pentru care s-a inceput executarea silita? Persoana este in detentie si nu are nici un venit. Multumesc
Buna ziua! Sotul meu a fost condamnat la 3ani si 8 luni cu executare si mai are de ispasit din pedeapsa pana in oct, anul acesta. In timp ce era in arest prevenitv (dec 2018) i-a fost impusa si obligativitatea de a fi internat intr-un spital de psihiatrie, prin art. 110 din Codul penal. De atunci se afla intr-un spital penitenciar. Am aflat de curand ca terminarea pedepsei de 3 ani si 8 luni nu inseamna ca se anuleaza art. 110 impus si ca, atata timp cat instanta nu il anuleaza sau nu il inlocuieste, masura ramane in vigoare, ceea ce ar presupune ca dupa data ispasirii pedepsei sa fie internat din spitalul-penitenciar intr-un spital civil. Ce ar trebui facut ca aceasta masura sa fie anulata/inlocuita ca el sa poata iesi din spital? Din dec 2018, cand i-a fost aplicat art. 110 nu a mai existat nici e reevaluare a aplicarii acestui articol. Poate garanta cineva pentru el din familie, ca sa fie trecut de la art. 110 la art. 9? Unde si cum incep procedurile necesare si cine ar trebui sa le demareze? Este nevoie de angajarea unui avocat? Ca instanta sa ia o decizie favorabila lui, este nevoie de un referat sau recomandare de la medicul care il supravegheaza sau de o expertiza medico-legala?Va multumesc
Buna ziua,
Imi puteti spune, va rog:
1. daca vreau sa fac scoala de soferi, pentru categoria B, pot trece la cheltuieli deductibile pe pfa? Sunt traducator
2. Ochelarii de vedere sunt considerati si ei cheltuiala deductibila?
Multumesc,
Ana c