avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita detinut pentru recuperarea ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita detinut pentru recuperarea cheltuielor juidicare

Buna ziua! Cum ar trebui procedat in cazul unei persoane aflate in detentie, care a primit somatie de plata, pentru recuperarea cheltuielilor judiciare avansate de stat, pentru care s-a inceput executarea silita? Persoana este in detentie si nu are nici un venit. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:57, 26 Iunie 2021
Înalta Curte de Casație și Justiție, prin Decizia nr. 3/2016, admițând recursul în interesul legii, a tranșat o parte din această dispută, statuând că, în interpretarea și aplicarea dispozițiilor Legii nr. 275/2006, veniturile realizate ca urmare a muncii prestate de persoanele private de libertate aflate în executarea unor pedepse privative de libertate nu pot fi poprite pentru executarea unor creanțe fiscale, însă în interpretarea și aplicarea dispozițiilor Legii nr.254/2013 aceste venituri pot fi poprite pentru executarea unor creanțe fiscale stabilite prin hotărâri de condamnare.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa alcool Sorin88888 Sorin88888 Domnule avocat fiti amabil În 2006 am fost condamnat cu suspendare pt conducere fără permis 1 an si 6 luni . În 2008 august am fost din nou condamnat pt ... (vezi toată discuția)
Dreptul la cumparaturi in penitenciar NeicutIulyana NeicutIulyana Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie referitoare la dreptul detinutilor la cumparaturi in magazinul din interiorul penitenciarului. Si anume: in ... (vezi toată discuția)
Bună seara am câteva întrebări legat de o speță: o cunoștință ... AndreiUrsanu AndreiUrsanu Bună seara am câteva întrebări legat de o speță: O cunoștință a fost recent condamnată la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare într.un caz ... (vezi toată discuția)