Bineinteles ca fiind coproprietari ,ambii concubini au cota parte din apartament,cu "drepturi' egale." Nu o puteti scoate din ecuatie (contract) pe concubina fiindca banca nu e de acord sa renunte la un coplatitor.
daca instanta a hotarat sa-i dati sulta (bani) nu mai puteti sa -i dati bunuri,doar daca cadeti la intelegere cu fosta, ea trebuie sa fie de acord ca in loc de bani sa primeasca bunuri.
dupa ce ati platit toata suma plus cheltuielile de executare , nu ati primit de la executor niciun document prin care sa arate ca dosarul s-a inchis si toata suma a fost achitata? Cereti executorului o dovada ca ati platit tot, chiar daca au trecut 2 ani.
daca nu platiti 1/2 din valoarea bunurilor( daca asa a hotarat instanta) fosta sotie poate sa apeleze la executor pt a va sili sa va achitati de datorie(prin poprire pe venituri eventual executare silita imobiliara (daca aveti imobile) sau mobiliara (pe bunuri).vedeti ca toate cheltuielile cu executarea si onorariul executorului le platiti dvs. nu fosta sotie, si sunt destul de mari.
La multi ani ! am si eu o intrebare pt stimatii avocati de pe acest site:
la sfarsitul lunii noiembrie 2017 reclamantul a renuntat la executarea silita pt cheltuielile de judecata, Executorul a incetat executarea silita la cererea acestuia.Pe site apare :TIP SOLUTIE 155/AL1 COD PR. CIVIL apoi sub ,scrie: se suspenda cf art 242 al 1 c.pr.c Zilele astea in 2019 am primit o citatie sa ma prezint la judecatorie in acelasi dosar.Oare de ce? trebuie obligatoriu sa ma prezint? reclamantul nu a cerut repunerea pe rol ,Multumesc!
Deocamdata nu poate pati nimic, dar daca il da in judecata si castiga va trebui sa plateasca datoria inclusiv cheltuielile de judecata.Daca decedeaza inainte de a primi hotararea judecatoreasca (favorabila) unchiului ,datoria o vor plati mostenitorii care accepta mostenirea.