Buna ziua! Am si eu nevoie de toata amabilitatea dvs pentru a obtine niste raspunsuri in urmatoarea situatie:
In 2007 am accesat un credit de nevoi personale cu ipoteca, pe o perioada de 30 de ani, ipoteca fiind un teren arabil in intravilan. Ulterior, banca de la care am accesat creditul a fost cumparata de alta banca. Pe acel teren am construit o casa, momentan ea se afla in stadiul de constructie la rosu, acoperita si cu ferestre, neintabulata. Am obtinut de la primarie procesul verbal de predare a constructiei, chiar daca ea este "la rosu". Ramanand, in urma cu doi ani, fara servici, am ajuns in imposibilitatea platii ratelor lunare, neavand posibilitatea, nici acum, de achitarea lor din urma. Si, prin urmare, am ajuns la situatia in care, executorul agreat de banca, a obtinut, prin hotarare judecatoreasca, incuviintarea executarii silite. Am primit, si eu si sotia, popriri pe venituri atat pe conturi, cat si la angajatori. In acelasi timp, am primit si somatia care spune ca, daca nu achitam suma in 15 zile, vor incepe demersurile executarii imobilului. "Problema" apare insa in momentul in care, in actele lor, apare doar terenul arabil, ca bun ce poate fi executat. Unde ma blochez eu:
1. Cu noua banca, cea care a cumparat-o pe cea veche de unde am accesat creditul, eu nu am semnat nimic. Are vreo relevanta?
2. Ce pot sau ce executa? Terenul sau si terenul si casa, avand in vedere ca in actele lor casa nu apare? Mentionez ca, in prezent, detin procesul verbal de predare a locuintei, de la primarie, dar locuinta nu este intabulata. Multumesc!