Bună ziua. Eu și sora mea avem o casă comună. Ea locuiește acolo permanent de 6 ani, eu locuiesc în străinătate și vin o dată sau de doua ori pe an acasă.
Nu reușim să ne înțelegem asupra investițiilor și reparațiilor din casă. Eu nu doresc să investesc și nu pot să vând pentru că ea nu este de acord. Ea mă presează să investesc atunci când se strică ceva, pentru că sunt co-proprietar și implicit co-responsabil.
Cred că singura soluție este judecata pe viitor.
Pe ce durată în timp se desfășoară o astfel de judecata? Ce investii sunt necesare din partea mea? Cu ce sumă de bani să mă pregătesc? (mă refer la expertiza etc)? Pot iniția un astfel de proces dacă sunt plecată în străinătate, sau cât de des trebuie să fiu prezenta la procese?
Bună ziua. Sunt proprietarul unei case împreună cu fratele meu, dobândită prin succesiune în urma decesului tatălui. În ea locuiește și mama, dar ea nu are drept de proprietate.
Mama este o persoană destul de dificilă, dominantă, și nu este de acord cu vânzarea casei, nici pe viitor. Fratele meu, fiind influențat de ea, are aceeași părere.
Aș putea obține partea mea prin judecată? Sau ce soluții sunt? Și in cazul unui proces, în cât timp s-ar ajunge la soluționare, chiar în cazul lipsei de cooperare din partea lui.
Mulțumesc.