avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Activitate maisus_t

Activitate maisus_t

Răspuns la discuția Acces drum exploatare
Va multumesc pentru raspunsul prompt. In baza carei legi sa deshid actiunea? Care este acea lege care-i obliga sa imi dea cale de acces? Trebuie sa dau in judecata primaria, nu?
Buna ziua,

Am un teren in extravilanul unei comune. Accesul se facea printr-un drum de exploatare (DE) - este cuprins si in harta cadastrala cu numar cadastral. Acest drum de exploatare este legat de un drum national (din acest DE iesi direct in drum national). Cineva a inchis o parte din DE si cand s-a reabilitat drumul national, in 2015, nu au mai facut pod. Toate acestea cu cunostinta primarului de atunci. Alta cale de acces nu este, doar acest DE. Administratorul drumului este Consiliul Local al comunei. Eu am fost la Drumuri Nationale si ei au zis ca nu mai fac niciun pod, adica acces din DN in DE (acum este un sant mare care desparte DN de DE).
Unde gasesc si eu o lege care sa oblige consiliul local (administratorul DE) sa imi faca un pod si mai ales sa deschida acel DE, fiind inchis cu gard exact la granita cu DN-ul de catre un privat. Ca eu nu ma pot duce sa rup acel gard care inchide DE pentru ca acel DE nu este proprietatea mea.
Va multumesc!