avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Acces drum exploatare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Acces drum exploatare

Buna ziua,

Am un teren in extravilanul unei comune. Accesul se facea printr-un drum de exploatare (DE) - este cuprins si in harta cadastrala cu numar cadastral. Acest drum de exploatare este legat de un drum national (din acest DE iesi direct in drum national). Cineva a inchis o parte din DE si cand s-a reabilitat drumul national, in 2015, nu au mai facut pod. Toate acestea cu cunostinta primarului de atunci. Alta cale de acces nu este, doar acest DE. Administratorul drumului este Consiliul Local al comunei. Eu am fost la Drumuri Nationale si ei au zis ca nu mai fac niciun pod, adica acces din DN in DE (acum este un sant mare care desparte DN de DE).
Unde gasesc si eu o lege care sa oblige consiliul local (administratorul DE) sa imi faca un pod si mai ales sa deschida acel DE, fiind inchis cu gard exact la granita cu DN-ul de catre un privat. Ca eu nu ma pot duce sa rup acel gard care inchide DE pentru ca acel DE nu este proprietatea mea.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: maisus_t , utilizator 16:36, 24 Octombrie 2017
Bună ziua,

Trebuie să deschideti un proces civil pentru a-i obliga sa va dea cale de acces si despăgubiri.
Bună ziua,

Trebuie să deschideti un proces civil pentru a-i obliga sa va dea cale de acces si despăgubiri.
Va multumesc pentru raspunsul prompt. In baza carei legi sa deshid actiunea? Care este acea lege care-i obliga sa imi dea cale de acces? Trebuie sa dau in judecata primaria, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare drum servitute sanyyos sanyyos Bunaziua tuturor si v-as fi recunoscator pentru un sfat in problema ce o am... va rog mult, as vrea sa evitam discutiile si comentariile de genul: \"rupe-i ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute Cosmin Sighiartau Cosmin Sighiartau In anul 2006 am cumparat un teren de la XY in vederea construirii unei cabane. La momentul respectiv parcela mea era despartita de o alta parcela a ... (vezi toată discuția)
Drum acces comunal si desproprietarire fortata a primariei comunale iliutavasilescu iliutavasilescu Buna ziua, Ma aflu intr-o situatie extrem de complicata, si anume: in urma unei succesiuni mai mult decat amiabile intre frati, o anume bucata de pamant a ... (vezi toată discuția)