Multumesc mult pentru raspunsul prompt.
Il voi intreba pe respectivul daca detine un plan cadastral (este posibil, terenul este cumparat in ultimii ani si este intabulat, totul cu acte in regula) iar daca raspunsul este nu, banuiesc de la Oficiul Judetean de Cadastru, Geodezie si Cartografie se poate obtine unul.
In linkurile de mai jos am atasat 2 poze via Google Maps pentru a se intelege mai bine situatia:
- in ansamblu -
[ link extern ]
- in detaliu -
[ link extern ]
Dupa cum se vede in poza 1, singura cale de acces este cea reprezentata de sagetile galbene, via drumul comunal, respectiv pe marginea canalului (canalul are aprox 7 metri latime si 2.5 adancime) - din start, trecerea " la mica intelegere" pe podurile construite ilegal (se vad si in poze) nu este o solutie si nu a fost niciodata.
Toate cele 3 terenuri A, B, C (unde A apartine cunostiintei mele si B vecinului buclucas) au fost cumparate simultan, in toate 3 fiind trecuta ca limita inspre canal "6 metri de la marginea acestuia" - respectiv ce este subliniat cu albastru in poza 2. Ei exact aceasta fasie de 6 metri, care trece prin fata tuturor proprietatilor, este calea de acces in cauza, mai exact de cand vecinii si-au ridicat "podetele" si s-au gandit sa se improprietareasca, sugerand o poteca prin padurea din spate drept cale de acces cunostiintei mele.
Tocmai din cauza locatiei acestei fasii s-a si creat dute-vino-ul intre Primarie, Apele Romane si Ocolul Silvic (toate suferind de un incredibil exces de zel gen "si ce daca?").
Inteleg ca nu i-ar strica nimanui inca o curte de 6 metri cu trecere directa in podul construit ilegal ce da direct in drumul comunal, dar situatia respectiva (ocolisul si fasia drept cale comuna de acces) era cunoscuta de toti la data cumpararii terenurilor.
Cu planul cadastral in mana, ce solutii am?
Va multumesc