avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Activitate Ana Donciu

Activitate Ana Donciu

Buna ziua,

Din dorinta de a lamuri situatia descrisa, revin asupra detaliilor (va multumesc pentru rabdare):
Revisal "Inregistrare salariat nou"
pag. 1: categorii:
Nume; Prenume;
Apatrid (nu este cazul aici);
Cetatenie (selectat Moldova (Republica));
Tip cetatenie (autoselectat: Alta cetatenie);
Tip act identitate (selectat Permis de sedere);
CNP............................................ "continuare"
pag. 2: categorii:
Data inceput autorizatie:
Tip autorizatie:
Tara domiciliu/resedinta:
Judet: Localitate; Adresa; Mentiuni ...................................... "continuare"

Am redat paginile afisate in Revisal. Intrebarile mele sunt asupra pag. 2 la Data inceput autorizatie si Tip autorizatie, in speta fiind vorba despre un student cu permis de sedere temporara cu drept de munca.
Selectand in pag. 1, la Tip act de identitate, optiunea Permis de sedere, ce-mi cere Revisal-ul sa notez pe pag. 2 la primele 2 categorii?
Eu am gandit ca Data inceput autorizatie este data eliberarii permisului de sedere, iar Tip autorizatie am selectat Exceptie (avand in vedere ca i se aplica art. 3 (2) lit. g din OG 25/2014).
Insa, am gasit raspunsul I.M. ce spune ca pentru Exceptii, Data inceput autorizatie este data CIM. Si nu mi se pare logic caci permisul de sedere l-a eliberat IGI; cum pot eu societate sa autorizez.
Dar vreau sa am certitudinea ca am lucrat bine.
Cornel Vasile a scris:

Daca are permis de sedere temporara pentru studii, atunci nu are nevoie de autorizatie.

De acord, dar Revisal afiseaza automat rubrica Tip autorizatie desi anterior este selectata optiunea Permis de sedere. Situatia a devenit mai confuza atunci cand am gasit acel raspuns al inspectiei muncii (vezi link).
Faceti o simulare in Revisal daca aveti posibilitatea; poate dvs veti corela alte variante.
Astept raspunsul dvs. Multumesc.
Buna ziua,

Ref. la inregistrarea in Revisal a unui cetatean moldovean – student in Romania cu permis de sedere temporara cu drept de munca:
– la rubrica Tip act identitate, am selectat “permis de sedere”.
– la rubrica Tip autorizatie, am selectat Exceptie neavand in care alta categorie oferita de revisal sa-l incadrez (avand in vedere OG 25/2014, art. 3 al.2)
– la rubrica Data inceput autorizatie, am notat data eliberarii permisului de sedere de catre IGI.
Insa, in link: [ link extern ]
la pag. 13, se noteaza ca data de inceput a autorizatiei pentru Exceptii este data CIM.
Astfel ca nu inteleg ce legatura este intre optiunile prezentate si data CIM notata de ei ca fiind data autorizatiei. Nu este logic ca data aceasta sa fie a documentului – permis de sedere eliberat de IGI?
Ori studentul moldovean nu se incadreaza in Exceptii (desi alta varianta Revisal nu ofera pentru cazul lui), ori este gresita explicatia lor.
Gresesc eu pe undeva?

Rog sfat/raspuns. Multumesc.