Multumesc pentru raspuns. Inteleg ca nu e violare de domiciliu, pentru ca terenul respectiv nu era parte din locuinta mea, dar era proprietatea mea, faptul ca mi-a incalcat proprietatea, nu este fapta penala?
gi-jane2 a scris:
(1) Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuință, încăpere, dependință sau loc împrejmuit ținând de acestea, fără consimțământul persoanei care le folosește, ori refuzul de a le părăsi la cererea acesteia se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
dupa cum vedeti si dvs, nu e vb de violare de domiciliu.
Buna ziua, in urma cu ceva timp, in timp ce ma aflam pe un teren ingradit, proprietate personala, un vecin a intrat pe terenul meu si a inceput sa imi aduca acuze nefondate cu privire la gunoiul aruncat pe domeniul public, gunoi care nu era aruncat de mine si nu se afla in vecinatatea proprietatii mele. Eu, l-am rugat insistent pe acesta sa paraseasca proprietatea in nenumarate randuri, acesta refuzand la inceput, ca mai apoi cand eu am inceput sa ma indrept catre poarta acesta a facut acelasi lucru si a parasit proprietatea. Am depus atunci o sesizare la politie, iar acum am fost chemata si mi s-a spus ca fapta nu e de natura penala si nu se poate incadra la viol de domiciliu, deoarece eu nu locuiesc pe terenul respectiv, ci este doar un teren gol, chiar daca este ingradit. Mentionez faptul ca ma aflu intr-un conflict cu acest vecin, acesta intrand pe proprietatea mea si in trecut (in curtea casei unde locuiesc), iar pentru aceasta fapta exista deja un dosar penal in lucru. Spuneti-mi va rog, daca a intrat totusi pe proprietatea mea, chiar daca nu este locul unde locuiesc, nu este fapta penala, mai ales in conditiile date, in care a mai intrat in trecut la mine in curte.
Multumesc pentru raspuns. Pot sa le dau procura prin care sa le dau dreptul sa vanda oricui, sau trebuie neaparat specificat numele cumparatorului in procura. Cat timp este valabila aceasta procura?
gi-jane2 a scris:
sa gaseasca parintii cumparator, renunta prin declaratie la dreptul lor si dvs sa le dati procura sa poata vinde casa cumparatorului si sa incaseze pretul in contul lor.
Buna Ziua,
As dorii si eu niste lamuriri cu privire la anularea unui contract de vanzare a unui imobil. in urma cu 5 ani parintii mei au trecut casa lor pe numele meu, prin contract de vanzare cumparare, contract care are o clauza prin care parintii au dreptul de a locuii acolo pe tot restul vietii, casa fiind practic a lor. Acum parintii s-au hotarat sa vanda casa si sa se mute in alta localitate, problema e ca eu sunt plecata din tara si imi este greu sa revin pentru incheierea unui contract de vanzare cumparare prin care parintii mei sa redobandeasca dreptul de proprietate. In ce masura pot eu sa renunt la dreptul de proprietate, pot sa cer anularea contractului de vanzare cumparare, si in acest fel parintii mei sa redevina proprietari de drept? Daca da, pot face acest lucru la ambasada, sau e nevoie sa ma prezint la notar in Romania?
Multumesc pentru raspuns. Dar in ce masura aveau ei dreptul sa imi verifice telefonul? Repet nu am inregistrat si nici nu am avut asemenea intentie. In alta ordine de idei, dupa discutia avuta la politie, agentii de politie cu care am discutat, au spus ca o sa vina la fata locului sa faca cercetari, dumnealor au intrat la mine in curte, e adevarat nu m-am opus, dar aveau dreptul sa patrunda pe proprietatea mea?.
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:
Nu aveti dreptul sa inregistrati.
Buna ziua, as avea si eu nevoie de niste lamuriri daca se poate. Am fost chemata la politie pentru o declaratie in urma unei plangeri pe care am depus-o. Inainte de a incepe discutia cu politistul, acesta mi-a cerut sa inchid telefonul si sa il pun pe masa, lucru pe care l-am refuzat. In momentul in care am refuzat sa inchid telefonul, politistul mi-a cerut sa vada telefonul, abia dupa ce mi-a verificat telefonul a fost de acord sa inceapa discutia despre plangerea mea. Avea dreptul sa imi ceara sa inchid telefonul sau sa il verifice? Presupun ca s-a asigurat ca nu inregistrez, desii nu aveam nici o intentie in acest sens. Acum ma gandesc de doua ori inainte de a merge la politie. Daca sunt din nou chemata, am dreptul sa inregistrez convorbirea? Exista vreo lege care sa imi interzica asa ceva?
Multumesc. Am aflat despre datorii acum un an, pana acum au fost platite,cu greu dar au fost platite, dar acum sotul meu si-a pierdut locul de munca si nu ne mai permitem sa platim. Vrem sa ne intoarcem in tara, si sa divortam cat mai amiabil, el e constient de ce a facut si e dispus sa lase totul copilului. Daca ne intoarcem in tara, in cat timp s-ar ajunge la executare, cnsiderand ca datoriile sunt in strainatate. Incerc sa imi fac o idee despre cat timp am sa gasesc o solutie. Va rog nu ma intelegeti gresit, nu incerc sa insel bancile, dar pur si simplu sunt disperata, si nu stiu cum sa procedez.
Multumesc pentru raspuns. Toate bunurile sunt pe numele amblior, daca sotul mi-ar vinde partea lui, ar mai exista vre-un risc?. Stiu ca ideal ar fi sa platim si sa stam linistiti, dar e imposibil in situatia noastra, Nu vreau decat sa salvez ceea ce am facut pentru copilul meu.
Buna Ziua. Am si eu nevoie de o lamurire daca se poate. Sotul meu are patima jocurilor de noroc, si a facut datorii la banca in Marea Britanie, pe care nu le mai putem platii. Avem impreuna mai multe bunuri imobiliare in Romania, doua case si ceva terenuri. Avem un copil de un anisor, pentru care am muncit sa aiba tot ce ii trebuie, si acum exista riscul sa pierdem tot. Am discutat cu sotul meu si am luat in calcul varianta divortului, nu mai putem traii impreuna. Problema este ca daca se va ajunge la executare silita, banca va putea sa execute toate bunurile adunate de-a lungul timpului. Intrebarile sunt , daca putem sa donam tot ce avem copilului minor? Daca se poate ca eu sa fiu tutorele legal si sa administrez bunurile imobiliare? Daca aceste bunuri se pot vinde de catre tutorele legal? Tatal, este de acord cu donatia, si nu are nici un fel de pretentii, singurul lucru care il ingrijoreaza este daca eu, ca administrator, pot sa vand fara acordul lui. Exista vre-o forma legala, prin care sa donam totul copilului, eu sa administrez iar in caz de vanzare sa fie nevoie de acordul ambilor parinti. Daca donam copilului, mai exista riscul sa fim executati de banci?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Buna ziua
Vreau sa dau bani imprumut unui prieten si as vrea sa fac un contract de imprumut la notar cu termen de un an de zile. Imprumutatul vrea sa gireze cu un teren agricol aflat la ora actuala sub un contract de arenda. Imprumutatul are dreptul sa gireze cu acel teren? In cazul in care nu imi restituie banii la termen, contractul poate fi lovit de nulitate din cauza arendasului? In cazul in care nu imi restituie banii care ar fi procedura prin care pot intra in posesia terenului?
Multumesc anticipat pentru raspuns.