avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la dreptul proprietate / anulare contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la dreptul proprietate / anulare contract de vanzare cumparare

Buna Ziua,

As dorii si eu niste lamuriri cu privire la anularea unui contract de vanzare a unui imobil. in urma cu 5 ani parintii mei au trecut casa lor pe numele meu, prin contract de vanzare cumparare, contract care are o clauza prin care parintii au dreptul de a locuii acolo pe tot restul vietii, casa fiind practic a lor. Acum parintii s-au hotarat sa vanda casa si sa se mute in alta localitate, problema e ca eu sunt plecata din tara si imi este greu sa revin pentru incheierea unui contract de vanzare cumparare prin care parintii mei sa redobandeasca dreptul de proprietate. In ce masura pot eu sa renunt la dreptul de proprietate, pot sa cer anularea contractului de vanzare cumparare, si in acest fel parintii mei sa redevina proprietari de drept? Daca da, pot face acest lucru la ambasada, sau e nevoie sa ma prezint la notar in Romania?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:22, 21 Ianuarie 2021
Nu se poate renunta la dreptul de proprietate pur si simplu. Puteti mandata o persoana prin procura data la Consulat sa perfecteze transferul de proprietate in numele dvs. pe numele parintilor prin vazare.
Anularea contractului presupune existenta neindeplinirii unei conditii prevazute de lege pentru incheierea sa valabila, ceea ce nu pare in situatia dvs.
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2021
Madalina Pascu, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sa gaseasca parintii cumparator, renunta prin declaratie la dreptul lor si dvs sa le dati procura sa poata vinde casa cumparatorului si sa incaseze pretul in contul lor.
Multumesc pentru raspuns. Pot sa le dau procura prin care sa le dau dreptul sa vanda oricui, sau trebuie neaparat specificat numele cumparatorului in procura. Cat timp este valabila aceasta procura?

gi-jane2 a scris:

sa gaseasca parintii cumparator, renunta prin declaratie la dreptul lor si dvs sa le dati procura sa poata vinde casa cumparatorului si sa incaseze pretul in contul lor.


Procura este valabilă 3 ani.
Nu trebuie specificat numele cumpărătorului, ca poate respectivul se razgandeste și ca să o vindeți altcuiva, ar trebui să refaceti procura.
E suficient sa ii împuterniciti pe părinți să vândă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare mostenire paveldaniela paveldaniela Ce formular trebuie folosit la notar pentru a imi ceda surorile terenul mostenit de la parinti?Ele sunt in Spania.Va rog daca puteti sa imi aratati un model.Va ... (vezi toată discuția)
- vinzare frauduloasa, cum se poate preveni? mh mh - impreuna cu sotul avem in proprietate doua locuinte, una intr-o resedinta de judet in care locuim impreuna cu copii nostri minori, iar cealalta intr-o alta ... (vezi toată discuția)
Cum poate anula o procura mugurandreea mugurandreea am si eu o masina din romania pe numele altcuiva dar eu am o procura ca o pot vinde si o pot inmatricula in alta tara ,inainte sa pun masina pe numele ... (vezi toată discuția)