am si eu o masina din romania pe numele altcuiva dar eu am o procura ca o pot vinde si o pot inmatricula in alta tara ,inainte sa pun masina pe numele persoanei aveam o procura din spania la fel ca pot face ce vreau cu masina ,nu am putut inscrie masina pe numele meu din cauza la procura si am pus masina pe numele altucuiva .intrebarea este poate sa imi anuleze procura atata timp cat eu pot demonstra ca masina si inainte a fost pe numele meu
a pune masina pe numele unei persoane inseamna ca ati incheiat un contract de vanzare-cumparare cu acesta in calitate de procurator, si respectivul este acum proprietar al autoturismului, da ? ptr. a deveni d-voastra proprietar, ar trebui ca acesta sa v-o vanda inapoi , in calitate de cumparator.
avocat Cristina Popescu
In primul rand, nu ati putut inscrie masina pe numele dvs. pentru ca fiind procurator, nu puteti fi si cumparator in acelasi timp, fiind conflict de interese.
In al doilea rand, persoana care a eliberat procura poate revoca imputernicirile si anula valabilitatea procurii in orice moment.
Nu am inteles cum a fost masina inainte pe numele dvs, cand sustineti initial ca din cauza procurii nu ati putut face acte pe numele dvs.
cand am luat masina din spnaia am facut o procura la notariat ,avand numere de romania nu se face in spania contract de vanzare cumparare ,am facut o procura precum ca administrez masina si o pot vine ,dar nu au specificat in procura din spania ca o pot inmatricula pe numele meu,am ajuns in rom si nu am putut pune masina pe numele meu ,am puso pe numele altcuiva ,si din nou am facut o procura ca o pot vine,intretine,ca o pot inscrie in alta tara etc.in cazul in care persoana respectiva anuleaza procura ce pot face eu ?
Inteleg faptul ca cel care v-a facut procura este in prezent proprietar al masinii cu acte in regula?
Atunci daca va anuleaza procura, nu se schimba cu nimic situatia, el ramane proprietar mai departe, daca nu ati apucat s-o vindeti intre timp in baza procurii, (oricum dvs. nu puteti s-o cumparati, fiind procurator).
In schimb, daca ati facut acte de vanzare-cumparare unui tert, puteti s-o recuperati de la acesta, iar procura oricum nu mai este valabila, masina nemaifigurand pe numele celui care a facut procura, asa ca poate s-o anuleze sanatos.
Inmatriculare auto
alpyne
m-am gandit sa pun aceasta intrebare gandindu-ma ca e mai sigur sa fiu 100%sigur decat sa fac o greseala.subiectul.vreau sa cumpar un auto inmatriculat in ... (vezi toată discuția)
Despagubire totala
simimario
Am cumparat o masina adusa din spania si am facut contract de vanzare cumparare aici in Romania dupa care l-a o saptamana masina mea care era stationata a fost ... (vezi toată discuția)