avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare auto

m-am gandit sa pun aceasta intrebare gandindu-ma ca e mai sigur sa fiu 100%sigur decat sa fac o greseala.subiectul.vreau sa cumpar un auto inmatriculat in spania,italia,germania pe care sa-l inmatriculez in bulgaria.din ce am inteles masina nu trebuie sa fie radiata din tara respectiva pentru ca eu daca ii scot numere rosii provizorii nu pot trece frontiera la bulgari pentru a o inmatricula acolo,numerele rosii fiind valabile numai pe teritoriul Romaniei?!.auto achizitionat cum trebuie sa aibe actele din punct de vedere legal pentru a putea-o inmatricula la bulgari?vreau sa merg personal pe rotile ei,nu sa o deplasez pe platforma pe scurt,ce acte am nevoie eu in calitate de cumparator,de la vanzator in situatia data?multumesc
Cel mai recent răspuns: idile4you , utilizator 13:24, 28 Martie 2011
BUna ziua !
Operatiunea de care faceti vorbire este una aflata la limita legalitatii , in scopul eludarii taxelor vamale si impozitelor si taxelor din Romania . Ceea ce ar trebui sa stiti este faptul ca , in varianta precizata de dvs. , nu veti fi proprietarul masinii ci , cel mai probabil vi se va face o procura de utilizare a autoturismului in cauza .
Consultantul adrianmarin are dreptate ca sunteti la limita legii ba chiar in afara ei. O solutie ar fi s-o aduceti direct in bulgaria cu tot cu procura si cu act de vanzare-cumparare pe numele unui cetatean bulgar care la randul sau sa o inmatriculeze pe numele sau apoi sa v-o incredinteze dv pe baza unei procuri autentificate. Apoi incep temerile ca acel cetatean trebuie sa fie de buna credinta sa nu revendice masin dupa un timp, apoi sa mergeti anual sa va faceti polita RCA, sa platiti impozitele aferente etc.
Ceeace va voi spune acum va spun de la volanul masinii mele din BG. Daca nu mai aveti numerele de import valabile ( sunt valabile doar 3 luni de la radiere) din tara de provenienta a auto, nu puteti sa treceti granita decat pe platforma cu urmatoarele acte: briful mic, briful mare, talonul numerelor de import ceeace demonstreaza ca masina este radiata si inmatriculabila si contractul de vanzare cumparare. Inmatricularile in tara vecina pot fi legale si mai putin legale dar nimeni nu poate demonstra ca circuli ilegal cu procura sau fara procura. Ideal ar fi sa o inmatriculati pe o firma romano-bulgara iar in cazul acesta veti fi obligat sa platiti anual taxa de drum si impozitul aferent anului in curs. Societatea avand personalitate juridica va poate inmana o procura inregistrata si eliberata in doua exemplare unde se specifica drepturile si indatoririle dv.
Partea mai putin legala este inmatricularea la ''tarc'' pe numele unui necunoscut care vei merge cu el la registrul auto, veti inmatricula masina, apoi la notar veti face o procura si o traducere anexata la procura si un act de vanzare cumparare pentru a avea garantia ca nu va avea pretentii niciodata asupra masinii tale. Problema apare la fisc. Niciodata nu vei putea sa platesti in numele lui numai impozitul masinii, sau se mai intampla sa o mai radieze in baza contactului VC de la fisc. Asta ar fi singura ilegalitate pe care ai face-o, acest fapt nu inseamna ca masina este radiata si din evidenta politiei rutiere. La acest fel de inmatriculare exista riscul ca in caz de accident, firma de asigurari sa nu recunoasca contractul deoarece nu este semnat de catre proprietarul de drept al autovehicolului si posibil ca cel pagubit in accident sa-si primeasca banii pe indemnizatie foarte greu si in mod sigur te va cauta.
Cel mai legal este inmatricularea auto pe persoana juridica romano-bulgara, ei se vor ocupa de taxe, asigurari si ITP in schimbul unui comision anual. Doar de doua ori pe an ma intalnesc cu proprietarul de drept al masinii ca sa-mi ia banii mei din romania si sa-i duca in bulgaria ca noi nu suntem in stare sa-i colectam asa cum trebuie. Toate taxele impreuna cu ITP si RCA si ROGVINIETA de romania ma ajunge 1200 lei fara sa ma doara capul pentru un motor 1,8l euro2. Si sa nu iutam ca legile sunt facute pentru a fi incalcate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Martie 2011
idile4you, utilizator
Interventie moderator


idile4you a scris:
Si sa nu iutam ca legile sunt facute pentru a fi incalcate.

Asta este numai opinia (si problema) dvs. Exprimata aici, pe un forum pe care-l moderez, devine si problema mea. Va rog sa cititi regulamentul de postare in Forum, prin postarea mesajului de mai sus ati fost de acord sa-l respectati.

Aici poate fi citit regulamentul:
www.avocatnet.ro/content/tag...

Acesta este pct. 2.2 din regulament:
2.2. Nu sunt acceptate discutiile privind promovarea oricarui tip de activitate ilegala sau imorala (warez, pornografie, xenofobie, rasism etc).


Eu va rog sa va ganditi inainte de-a mai posta mesaje "mai putin legale", ca sa va citez pe dvs. Multumesc anticipat!

Gabriela Pintea
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Imi cer scuze in mod public fata de acest site pentru cele postate mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte auto masina import germania SANTIER SANTIER Buna ziua! Doresc sa cumpar un auto din Germania, insa care e adus in Romania (pe platforma sau pe roti). Ma intereseaza ce acte trebuie sa imi dea ... (vezi toată discuția)
Acte masina inmatriculata in bulgaria lili.ana lili.ana Buna seara, am o intrebare daca ma puteti ajuta. Am cumparat o masina din Bulgaria, am facut contract de vanzare cumparare la notar, apoi mi s-au predat ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu 2016 gogutzu89 gogutzu89 Se poate inmatricula o masina adusa din Germania fara a plati taxa de mediu ? Daca se poate care ar fii metoda , cat ar costa si cat timp dureaza aproximativ ... (vezi toată discuția)