avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculari auto in spatiul UE (Bulgaria)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculari auto in spatiul UE (Bulgaria)

Buna ziua, va rog daca ma puteti ajuta cu cateva raspunsuri inainte sa nu fie prea tarziu, ma numesc George, 24 de ani, din Bucuresti si de curand am gasit un ,,business", intermedieri pentru inmatriculari auto in Bulgaria, adica eu gasesc clientii, ii duc bulgarului, el imi da X Euro/per masina.

Sunt interesat ce acte trebuie sa detina proprietarul roman dupa ce fictiv isi vinde masina bulgarului iar acesta o inmatriculeaza pe numele lui, si apoi o inmaneaza romanului in baza unei procuri prin care il inputerniceste sa faca ce vrea cu masina (vanzare, cumparare, casare, inmatriculare, inchiriere, etc) cat este de legala acea procura si ce garantie ofera si ce sanse sunt ca proprietarul roman sa ramana fara masina inmatriculata in Bulgaria?

Si ca un final inainte de multumirile anticipate, am rugaminte sa-mi spuneti care este incadrarea mea din punct de vedere penal, in urma unei prealabile plangeri in caz ca un roman ramane fara masina inmatriculata prin intermediul meu in Bulgaria.

Multumesc anticipat,
George
Cel mai recent răspuns: giannysx , utilizator 09:20, 30 Aprilie 2009
Functioneaza astfel de tranzactii odata cu marirea taxei auto. Dar cei care fac astfel de intermedieri au cetatenie in statul membru unde fac tranzacctia/inmatriculare, in cazul dvs. e necesar sa va luati cetatenie in Bulgaria, sau daca faceti intermedieri prin persoana juridica sa inregistrati societatea in Bulgaria.
Bulgarul o inscrie pe numle lui...eu decat ii aduc clientii din romania...
Consider ca e destul de riscant, de unde aveti siguranta ca peste cateva luni bulgarul nu anuleaza procura si da masina ca fiind furata?
Dvs nu vi se intampala nimic pentru ca sunteti intermediar, nu aveti nici un document din care sa rezulte implicatiile ulterioare,
Multumesc pt raspuns, asta ma interesa , dar mai nou, ieri am fost cu alte masini, si acum face si sontract de vanzare cumparare (bulgar-roman) adica romanul este proprietar si in baza comtractului de vanzare-cumparare.
Multumes pt sfat......acum pot dormi linistit .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat timp se poate circula in romania cu masina cu numere valabile din ue? alpyne alpyne cat timp se poate circula in Romania cu o masina inmatriculata Franta,Italia,Anglia deci cu numere valabile,neradiata,de la data intrarii in tara pe o parte si ... (vezi toată discuția)
Masina inscrisa bulgaria alex67jjy alex67jjy Buna ziua doresc sa achizitionez o masina inmatriculata pe bulgaria de la un roman,ce acte trebuie sa aiba romanu(imi poate face procura daca el la randu lui ... (vezi toată discuția)
Datorii la fisc.. simian simian buna seara am niste datorii la fisc si as dori sa inmatriculez o masina in bulgaria pe numele meu,as putea avea probleme ?comunica cele doua state in privinta ... (vezi toată discuția)