avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire totala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire totala

Am cumparat o masina adusa din spania si am facut contract de vanzare cumparare aici in Romania dupa care l-a o saptamana masina mea care era stationata a fost lovita de un tir cu nr.si asigurare din turcia. Asigurarea mi-a oferit dauna totala dar pe langa actele pe care le am,talon, carte de indentitate a masinii si contractul de vanzare cumparare a masinii mai vor si procura pe care eu nu o am nestiind ca trebuie sa fac si procura.Va rog sa-mi spuneti ce pot face in cazul asta.
Cel mai recent răspuns: simimario , utilizator 10:19, 12 Mai 2014
Pana la inmatriculare, nu puteti face nimic in numele proprietarului/vanzator fara procura de la acesta.
pai si contractu acela ce este cu el e fictiv sau cenui mai vad rostu sincer
Contractul justifica provenienta dupa schimbarea proprietarului.Noul proprietar are obligatia de a inscrie autovehiculul pe numele sau.Pana atunci este un "presupus" proprietar.(contractul de v/c poate fi si reziliat dupa tranzactie!)
ok de acord dar in cazu meu propietaru e in spania da eu in cazu de fata sunt ca si al doilea propietar daca e sa respectam ceea ce ati scris fara ca eu sa ma mai duc 3000 km sa fac o procura corect contractu e valabil 30 de zile dupa care il vei prelungi daca mai vrea propietaru dar majoritatea vor contra cost
Contractul de vanzare cumparare este un act sub semnatura privata care atesta calitatea de proprietar . In consecinta aveti drepturi de proprietar .
Daca pe cale amiabila nu se obtine despagubirea puteti apela la instanta ! Veti avea calitate procesuala .

Citez chiar din Ordinul 14/2011 al CSA :

proprietar/coproprietar al vehiculului - persoana fizică sau juridică înscrisă în
documentele de identitate ale vehiculului sau în alte înscrisuri doveditoare ale dreptului
de proprietate
;
Ultima modificare: Vineri, 18 Aprilie 2014
Constantin Popovici, Consultant asigurari

Alte discuții în legătură

Paguba totala auto simimario simimario buna ziua am cumparat o masina cu nr de spania baiatu care a vinduto a avut nevoie de bani si a vinduto am cumparato eu pe data de 22 martie 2014 pe data de ... (vezi toată discuția)
Acte masina Ppaula Ppaula Buna ziua! Am cumparat o masina dar nu am facut actele cu proprietarul, intre timp mi am dat seama ca masina nu e buna de nimic asa ca am vandut o la randul ... (vezi toată discuția)
Cum scot masina din.finante Salupe1 Salupe1 Salutare la toti,am o nelămurire si nu stiu unde si ce sa mai fac,am vandut o masina anul trecut,am făcut actul de vanzare/cumparare,fisa tot,am fost la ... (vezi toată discuția)