avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Activitate EmiliaN38

Activitate EmiliaN38

Buna ziua,

In anul 2015 era obligatorie plata CAS? Nu a fost introdusa incepand cu anul 2016? Intreb pentru ca am o cunistinta care a primit aceeasi instiintare.

dmlDML2005 a scris:

Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns.

In legatura cu penalizarile, ce inseamna ca pentru perioada respectiva nu am platit contributiipentru asigurari sociale?

Nu am depus acele declaratii 600 pentru 2014 si 2015 si prin urmare nici nu am primit decizii de impunere pe acestea.

Din raspuns inteleg ca voi plati si penalizari. La cat se ridica sau cum se calculeaza aceste penalizari?

Cu stima.

Multumesc pentru raspuns. Stiti cumva cum se calculeaza cele 60 de zile in care trebuie efectuata plata? Din ziua in care am primit eu plicul de la posta sau din ziua care apare pe decizie? Pe decizie apare 10.10.2017, iar eu am primit plicul pe 18.10.2017.
Buna ziua, traiesc a doua oara acelasi cosmar cu ANAF-ul. Am primit decizia de impunere pe 2012, insa eu am platit o parte din sumele respective (aferente venitului estimat declarat in 2012). Am gasit extrasul de cont si ordinele de plata cu care se face dovada platii. De ce nu au scazut sumele respective din regularizare? Mai este cineva in aceasta situatie? O contestatie ar putea rezolva ceva? Este a doua oara cand mi se intampla, tot din anul 2012 (prima situatie fiind legata de impozit: am platit de doua ori aceleasi sume ptr ca nu au recunoscut cand am mutat dosarul dintr-un sector in celalalt).
Multumesc mult ptr raspunsuri.