avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Activitate Costel Badiu

Activitate Costel Badiu

Ok , mulțumesc pentru răspuns , o sa-i mai dau o săptămână răgaz , daca nu o sa fac ce spuneți dumneavoastră
Buna ziua, in Noiembrie 2018 am încheiat un antecontract la notariat in vederea cumpărării unui teren intravilan ipotecat . Am platit jumătate din valoarea terenului stabilită anterior , cealaltă jumătate prin transfer bancar până la data de 31 Decembrie 2018 .
Vânzătorul terenului amână plata ipotecii , ne-am înțeles amiabil fara a mai prelungi înțelegerea la notariat dar văd că a trecut deja 4 luni jumătate și el tot nu a ridicat ipoteca terenului .
Întrebarea este : Vânzătorul ar putea să mă ducă cu vorba și să pierd avansul de bani ? Sau pot să-l dau in judecata conform clauzei din antecontract ? Ulterior obligând vânzătorului să respecte intelegerea .Eu practic mă gândesc că el se folosește de banii mei și la urmă să zică că nu mai vinde terenul .
Aștept răspunsul dumneavoastră .Va mulțumesc!
Răspuns la discuția Succesiune
Am scos extras de CF si acolo sant propietari doar bunicii mei , nici Decum soția tatălui meu. Ea a obținut un certificat de mostenitor când a facut această dezbatere de mostenire . Tatăl meu când a construit imobilul a avut autorizație de construcție si de la urbanism , cu acordul părinților bineinteles, dar terenul este pe numele batranilor si in actul casei si in CF . Mai exista inca o casa construită în aceeasi curte din 1986. Eu am toate actele , inclusiv contractul casei .
Răspuns la discuția Succesiune
valdeval a scris:

1. mergeti la OCPI-cadastru, acolo unde este locuinta si cereti sa consultati cartea funciara, iar apoi o copie de pe extrasul CF dupa intabularea facuta pe respectiva casa sau teren sau ce o mai fi; acest drept , de a cere informatii il are oricine, cu atat mai mult dumneavoastra , in calitate de mostnitor ; actul de proprietate pe tere il aveti dumneavoastra ? puteti face rost de el ? ca inteleg ca terenul Nu a fost nici dezbatut, nici intabulat; asa ca , dupa ce vedet extrasul CF, vorbiti cu avocatul pentru a ataca succesiunea, dumeavoastra fiind unul dintre mostenitori .

Discuție Succesiune
Buna seara , as ruga pe cineva care are idee la urm: mea intrebare:
Tatăl meu a construit o casa pe terenul părinților lui ( bunicii mei) . Constructia Imobilul a fost finalizată în 1997. In anul 2003 tatăl meu a decedat.Mama mea vitregă ă dezbătut mostenirea in lipsa mea cu finalizare . Nu stiu cum să finalizat dezbaterea ptr.ca notarul respectiv refuză sami dea vreo informatie, mia zis că ce caut eu dupa atatia ani ? Ce vreau? Mia zis că miam pierdut dreptul de mostenitor . Am solicitat in certificat de la camera notarilor publici care sami servească la instanță judecătorească. Eu as dori anularea succesiunii care a facut-O soția tatălui meu , după care sa dezbat mostenirea dupa bunicii mei , intre timp si acestia au decedat, mentionez ca dezbaterea de mostenire sa facut fara act de proprietate pe teren.Bunicii mie au refuzat sai dea documentul sotiei tatălui meu. Va multumesc!