In cazul in care unui angajator, persoana juridica, i s-a dispus prin hotarare judecatoreasca sa ii plateasca unui salariat, persoana fizica, dobanda legala penalizatoare pentru neplata la timp a salariilor restante, cu care din cele 3 formule prevazute de OG 13/2011 va face calculul? 1. Raporturi intre profesionisti; 2. Raporturi intre un profesionist si un neprofesionist; 3. Raporturi intre neprofesionisti. Multumesc.
Buna ziua,
Firma la care am lucrat a intrat in insolventa in octombrie 2016 data la care instanta a emis o hotarare de deschidere a procedurii insolventei, a numit o firma de insolventa drept administrator judiciar provizoriu si a dispus numirea unui administrator special. Am restanta la plata salariilor lunile mai, iunie, iulie, august si septembrie 2015, restante anterioare deschiderii procedurii insolventei. M-am adresat firmei de insolventa cu rugamintea de a demara procedurile legale pentru plata salariilor restante din fondul de garantare a salariilor conform Legii 200/2006. Raspunsul firmei de insolventa a fost ca nu pot demara aceste proceduri intrucat nu a fost ridicat dreptul de administrare firmei in cauza. Ori prin numirea unui administrator judiciar provizoriu de catre instanta si dispunerea numirii unui administrator special nu inseamna ca a fost ridicat cel putin partial dreptul de administrare, asa cum se prevede in Legea 200/2006? Multumesc.