avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea 200 din 2006
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea 200 din 2006

Buna ziua,
Firma la care am lucrat a intrat in insolventa in octombrie 2016 data la care instanta a emis o hotarare de deschidere a procedurii insolventei, a numit o firma de insolventa drept administrator judiciar provizoriu si a dispus numirea unui administrator special. Am restanta la plata salariilor lunile mai, iunie, iulie, august si septembrie 2015, restante anterioare deschiderii procedurii insolventei. M-am adresat firmei de insolventa cu rugamintea de a demara procedurile legale pentru plata salariilor restante din fondul de garantare a salariilor conform Legii 200/2006. Raspunsul firmei de insolventa a fost ca nu pot demara aceste proceduri intrucat nu a fost ridicat dreptul de administrare firmei in cauza. Ori prin numirea unui administrator judiciar provizoriu de catre instanta si dispunerea numirii unui administrator special nu inseamna ca a fost ridicat cel putin partial dreptul de administrare, asa cum se prevede in Legea 200/2006? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:28, 6 Noiembrie 2017
Pentru a se putea accesa creantele salariale din Fondul de garantare, este necesar ca impotriva angajatorului:
1. sa fi fost pronuntata o hotarare judecatoreasca definitiva de deschidere a procedurii insolventei;

2. sa fi fost dispusa masura ridicarii totale sau partiale a dreptului de administrare.

Daca nu s-a solicitat acest lucru, atunci nuse poate accesa acest Fond.

După ridicarea dreptului de administrare, debitorul este reprezentat de administratorul judiciar/lichidatorul judiciar, care îi conduce şi activitatea de afaceri, iar mandatul administratorului special va fi redus la a reprezenta interesele acţionarilor/asociaţilor/membrilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii firma faliment kinder_doina kinder_doina Daca dupa ridicarea dreptului de administrare lichidatorul judiciar propune intrarea firmei in faliment,se mai poate accesa fondul de recuperare a creantelor ... (vezi toată discuția)
Cum imi recuperez salariul de la o firma in insolventa mihaimustata mihaimustata Buna seara, Desi s-a mai discutat, neavand cunostinte juridice, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Firma la care am lucrat este in insolventa din 2011. Eu ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii din fondul de garantare Radiar Radiar Buna ziua, as vrea sa știu dacă există posibilitatea recuperării unor salarii restante din fondul de garantare, în cazul în care firma a intrat în ... (vezi toată discuția)