avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Activitate MarianNC

Activitate MarianNC

Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Ati inteles corect legal dar nu tocmai moral
Nu am inteles ce e chestia aia ca s-a vandut un imobil cu drept de mostenire dupa moarte?????
Asa ceva nu exista.

Un imobil, cel de pe numele tatălui a fost donat nu vândut. Însă fratele, cel de care ne temem ca ar putea ataca, nu are drept pentru ca apartamentul a fost luat de tatăl înainte de căsătorie. Donația a fost făcută la dorința mea.
Partea morala am explicat o.

Multumesc
Este moral pentru ca apartamentele au fost cumpărate de mine în urma cu 20 de ani pe numele tatălui pentru ca eram plecat din tara și nu puteam sa vin.
Buna ziua. Spuneti-mi va rog daca am inteles corect.

Se da urmatorul scenariu: Sunt 4 apartamente la o familie cu 3 copii dintre care 2 (din partea mamei) sunt din alta casatorie. Parintii vor sa transfere bunurile (3 apartamente din 4) doar copilului comun.

1. Se face donatie care este atacabila cu sansa de reusita de mostenitorii rezervatari.

2. Se face act de vanzare cumparare pentru bunuri (cele 3 apartamente ramase pentru ca unul a fost deja donat unui copil) si se platesc bunurile prin transfer bancar.

Varianta 2 este cea sigura pentru a avea sanse maxime ca in caz de atac in instanta pentru vanzare fictiva (desi se face in fata unui notar si se transfera bani prin banca) sa nu castige paratul?

Mentionez ca parintii au donat deja unuia dintre copii un apartament care era doar pe numele tatalui (tatal a donat ficei vitrege apartamentul cu drept de mostenire dupa moarte).

Multumesc foarte mult sper ca am fost inteles. :)