avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Activitate Manuela Rășină

Activitate Manuela Rășină

Cârjelor care sunt produse de serie și sunt cumpărate online li se aplică legislația protecției consumatorilor specifică. Deci pot fi returnate.
Actele normative pe care le menționați nu se aplică vânzărilor directe, ci doar acelora online, să nu le invocați când mergeți din nou la farmacie. Din păcate nu aveți bază legală pentru ce doriți.
Încercați cu vorba bună să convingeți șefa să vă restituie banii.
Nu jandarmii, polițiștii ar putea veni. Nu mai există magazine fără camere de supraveghere și cu siguranță vor fi (dacă nu sunt deja) plângeri însoțite de imagini, iar în ziua de azi identificarea unei persoane pe baza lor e floare la ureche.
Spuneți-i să se oprească. Abia și-a început viața de adult, n-o să-i fie bine cu tinicheaua cazierului agățată de el.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raportați la CNAS, e o mizerie. Au formular online:
[ link extern ] /
Într-un caz asemănător (refuz de prescriere tratament pentru un student fără card de sănătate emis, dar asigurat) au luat legătura cu medicul respectiv și s-a rezolvat problema.
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se întărește imunitatea dacă nu se îndepărtează placenta, dimpotrivă - apar o serie de riscuri mari pentru bebeluș:

Cordonul ombilical se taie după nașterea copilului pentru a separa fizic nou-născutul de placenta mamei, deoarece acesta nu mai are nevoie de legătura directă cu corpul mamei pentru a primi oxigen și nutrienți. După naștere, bebelușul începe să respire pe cont propriu prin plămâni și să se hrănească prin gură. Există câteva motive principale pentru tăierea cordonului ombilical:

Întreruperea conexiunii cu placenta:
Cordonul ombilical leagă bebelușul de placentă, care a fost sursa principală de oxigen și nutrienți în timpul sarcinii. După naștere, placenta își încetează funcția.

Declanșarea respirației independente:
După naștere, bebelușul începe să respire aer. Aceasta înlocuiește oxigenul primit prin cordonul ombilical.

Prevenirea pierderii de sânge:
După ce cordonul nu mai pulsează, vasele de sânge din cordon se închid natural pentru a preveni pierderea de sânge din corpul copilului.

Practică medicală:
Tăierea cordonului este o parte standard a îngrijirii postnatale. Este un proces simplu, nedureros pentru copil, deoarece cordonul nu are terminații nervoase.


Dacă cordonul ombilical nu este tăiat după naștere și rămâne atașat de placentă pentru o perioadă îndelungată, pot apărea următoarele riscuri sau complicații:

1. Risc de infecție
După naștere, placenta nu mai primește aport de sânge și începe să se descompună. Dacă cordonul ombilical rămâne atașat, această descompunere poate favoriza creșterea bacteriilor, ceea ce poate duce la infecții grave la nivelul cordonului sau al bebelușului.

2. Flux sanguin inadecvat
După naștere, fluxul sanguin dintre copil și placentă se oprește treptat, iar prelungirea legăturii nu aduce beneficii suplimentare. Dacă placenta rămâne atașată prea mult timp, copilul ar putea risca dezechilibre circulatorii.

3. Placentă în proces de descompunere
Placenta, care este un organ temporar, începe să se descompună rapid după ce își încheie funcția. Această descompunere poate provoca un mediu nesanitar, crescând riscul de complicații atât pentru copil, cât și pentru mamă.
Bună ziua,

Nu e legal, angajatorul riscă amendarea:
Un contract de muncă este valabil încheiat numai în baza unui certificat medical care să ateste că noul salariat e apt să presteze muncă la acel angajator (nu apt de muncă, la modul general, întrucât formularea din Codul muncii este "apt pentru prestarea acelei munci"). Desigur, nulitatea contractului încheiat fără adeverința privind aptitudinea în muncă este una remediabilă - examenul medical se face ulterior și problema se rezolvă astfel. Mai departe, potrivit Codului muncii, lipsa documentului medical la angajare atrage și o amendă de 1.500 - 3.000 de lei.

www.avocatnet.ro/articol_666...
Ce tip de pensie are persoana? Condiționarea e absurdă dacă e vorba despre pensie „pe viață”, ca să zic așa.

Oricum, întrebați la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, veți primi un răspuns care o să-i fie de folos:
relpubl1@casan.ro
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
georgiana.td a scris:

Acordul îl poate da doar proprietarul imobilului, care trebuie să vă însoțească la evidența persoanei.

La proprietarul imobilului mă refeream și eu, însă într-adevăr nu l-am menționat concret.
Mulțumesc pentru completarea utilă :)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O altă variantă față de cea scrisă de colegul este să vină cu dvs. la Evidență ca să își dea acordul pentru primirea în spațiu, caz în care e nevoie de actul lui de proprietate - deci nu ar trebui modificat contractul de închiriere.
Este obligatoriu să vă înscrieți în Colegiul Medicilor din România încă din anul I. Aveți detalii inclusiv despre procedura pentru înscriere pe site-ul CMR:
[ link extern ]

În baza legislației în vigoare înscrierea în Colegiul Medicilor din România este obligatorie pentru toți medicii, inclusiv medicii rezidenți. Conform Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, art. 390, alin. 1, se precizează că „Medicii care întrunesc condiţiile prevăzute la art. 376 exercită profesia pe baza certificatului de membru al CMR, avizat anual pe baza asigurării de răspundere civilă, pentru greşeli în activitatea profesională, valabilă pentru anul respectiv.” Art. 393, alin. 1 vine cu următoarea completare: „Practicarea profesiei de medic de către o persoană care nu are această calitate constituie infracţiune şi se pedepseşte conform Codului penal, cu modificările şi completările ulterioare.”. La art. 416 alin. 1, se întărește obligativitatea antemenționată: „În vederea exercitării profesiei de medic, medicii cetăţeni români şi medicii cetăţeni ai unui stat membru al UE, ai unui stat aparţinând SEE sau ai Confederaţiei Elveţiene, stabiliţi în România, precum şi medicii care întrunesc condiţiile prevăzute la art. 376 alin. (1) lit. c) şi e) au obligaţia să se înscrie în CMR.”