avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Activitate Manuela Rășină

Activitate Manuela Rășină

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pare că e vorba despre pensie de urmaș, caz în care e doar pensia ta, nu a voastră.

1. Primul drum trebuie să-l faci la bancă, îți trebuie un extras de cont.
Ai cont? Dacă nu, alege o bancă și deschide unul, ai nevoie doar de cartea de identitate. De preferat bănci mai mari - BCR, BCR, ING, CEC Bank.
Dacă ai deja cont undeva cere-le un extras.

2. Te duci cu cartea de identitate și cu extrasul la Casa de Pensii de care aparții.
Dacă e pensie de urmaș, deci doar a ta, și te miști repede - adică să rezolvi azi cu extrasul ca să ajungi și la Casa de Pensii pentru depunerea cererii - e posibil ca pensia pe februarie să o încasezi tu.

Ai grijă că în fiecare an cât timp ești student trebuie să faci niște lucruri:
- în septembrie să depui la casa de pensii o declarație pe propria răspundere privind continuarea studiilor
- în octombrie să duci o adeverință de la facultate că ești student. Altfel se sistează plata.

Citește aici:
[ link extern ] /

Succes!
acest răspuns util
Bună ziua,

Nu vă afectează. Trebuie ca dvs. să aveți o bună reputație, nu toată familia.

Aveți aici cerințele de la examenul de anul trecut:
[ link extern ]

Succes!
acest răspuns util
Bună ziua,

Citiți condițiile hotelului și discutați acolo, nu vă putem spune. În general se recuperează parțial sumele plătite, în funcție de cât timp mai este până la data cazării - dacă evenimentul era planificat în curând șansele sunt destul de mici.

Sănătate mamei!
Bună ziua,

Cred că ați înțeles greșit lista actelor. O astfel de copie trebuie doar când nu părinții depun cererea, ci un reprezentant legal. Dvs. depuneți doar fotocopii după actele de identitate.
Dacă aveți pașaport da, puteți călători cu avionul. Altfel nu.
Crystyana30 a scris:

Ce fel de autorizatie imi trebuie pt a imi taia gardul ?

Sunt de părere că pentru decupare nu aveți nevoie, dar în locul dvs. aș întreba, în scris, la primărie. Ei sunt în măsură să vă spună dacă e necesară o autorizație pentru ce vreți să modificați, nu poliția.
Sfatul colegului este cel legal, însă dacă plecați a doua zi n-o să aveți probleme.
Adrian ALBU a scris:

Depinde și ce vârstă avți, dacă aveți sub 14 ani așteptați hotărârea instanței.

Are 16 :)
Am 16 ani.

Aveți detalii despre drepturile dvs. și pentru ce trebuie să faceți acum în acest articol:
www.avocatnet.ro/articol_686...

(...) salariata trebuie să trimită angajatorului un document scris, însoțit de un document medical care să ateste acea sarcină (un model de notificare poate fi descărcat de la finalul acestui articol).
Bună dimineața,

Nu se pierde, e dreptul lor până la 16 ani chiar dacă nu ar merge la școală.
După 16 ani și până la 26 de ani au dreptul până la data absolvirii - de exemplu, dacă își finalizează studiile la 24 de ani (facultate, master), atunci se întrerupe.