avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaiiil

Activitate Mihaiiil

Din experienta dvs, ce dovezi au trebuit aduse? Clientul dvs a actionat singur sau s-a asociat cu mai multi locatari?

Va multumesc

1. Am inteles ca dl avocat a zis ca e foarte greu de castigat, dar as vrea sa inteleg de ce.
2. Da, mai sunt si alti vecini deranjati. Cu unele ocazii politia locala mi-a spus ca au mai fost facute reclamații. De asta am si mentionat ca sunt dispus sa ma asociez si cu alti locatari.
3. In camera in care stau eu am geam triplu cu folie fonoizolanta la balcon + geam triplu normal la cameră, însă nivelul boxelor de la biserică este mult prea mare in majoritatea cazurilor. Pe lângă asta, nu cred ca este normal sa platesc cu 50-60% in plus pentru geamuri cu protectii fonice speciale doar pentru ca niste preoti încalcă legea in mod sistematic.

Adam Grecu a scris:

@Mihaiiil,
Daca si dl. avocat v-a raspuns ca este foarte greu sa castigati in instanta, apoi, sa stiti ca asa este !
Intrebare: doar dvs. sunteti deranjat de aceste zgomote sau mai sunt si alti cetateni?
Intreb asta deoarece cunosc o multime de situatii la unele cluburi /baruri/restaurante - se intampla la fel, insa doar unii dintre consumatori sunt deranjati si-atunci ori pleaca, ori merg la alte localuri, dar majoritatea nu sunt deranjati si nu au probleme.
In fine, din nefericire, dvs. aveti acolo locuinta si nu o puteti schimba cu usurinta, dar ma gandesc ca si dvs. puteti sa va montati niste termopane mai performante care sa atenueze foarte mul zgomotul din exterior.
Ce sa mai zic, este posibil sa va mutati cu locuinta, adica puteti lua in calcul si aceasta varianta ...
Va doresc succes!

Imi puteti spune, in mare, de ce considerati ca acest caz n-ar putea fi castigat?
Buna ziua,

Ma puteti ajuta cu niste sfaturi si pasi de urmat pentru a actiona in instanta preotii bisericii de vizavi de blocul meu?
Motivul este zgmotul pe care acestia il fac sistematic prin boxele montate in afara bisericii (trec peste discomfortul creat de clopote sau toaca la 5,6,7 AM).

Ce am facut pana acum:
1) am chemat politia locala de nenumarate ori
2) am incercat sa vorbesc cu preotii bisericii insa raspunsul lor a fost ca ei sunt acolo de 20 de ani si ca nu vin eu sa le spun ce sa faca
3) am avut o conversatie pe mail cu cei de la episcopia tomis-ului in care mi s-a spus ca preotii lor respecta legea

La (1) solutionarile au fost de 2 tipuri:
- in 99% din cazuri politistii locali incercau sa-mi explice ca nu pot face nimic sau ca de ce nu-mi place muzica sau ca trebuia sa inregistrez cu telefonul pentru ca lor nu li se pare foarte tare
- la una din sesizari am dat peste un politist amabil care s-a oferit sa faca masuratori sonometrice. Acestea au fost facute la o saptamana dupa sesizarea mea, intr-o perioada in care ca prin minune, boxele au avut un volum redus la fiecare slujba, iar rezultatul a fost 33,4 (sub 35db maximul legal)

Ultima intamplare a fost acum cateva zile, in noaptea de inviere, cand la ora 1.45 AM boxele bubuiau cu slujba. Am sunat la politie, a venit un echipaj care i-a rugat sa dea mai incet, au dat insa a doua zi, de dimineata au inceput iarasi (fapt care ma face sa cred ca din nou au fost doar discutii si niciun fel de amenda).

Avand in vedere sustinerea slaba pe care o am din partea politiei locale, as dori sa-i actionez in instanta pe preotii bisericii. Sunt dispus chiar sa incerc sa gasesc si alti locatari ai blocurilor din jur cu care sa ma asociez.

Ceea ce nu stiu, insa, este:
1) unde pot gasi un avocat specializat in asemenea spete (mentionez ca sunt din constanta)
2) in afara de legea 61 si ordinul 994/2018 mai exista alte legi care sunt incalcate in aceste cazuri
3) ce fel de dovezi ar trebui sa am pentru a avea un caz solid. Spre ex, se pot face masuratori sonometrice inopinate cu firme acreditate, eventual si in apartementele altor vecini care s-ar asocia cu mine pentru aceasta actiune?

Va multumesc
Boeriu Catalin a scris:

Documentele pentru infiintarea de PFA trebuie sa le contina si pe acelea care certifica calificarea pentru codul caen solicitat (diploma de licenta, certificat de calificare, etc.) Licenta in informatica nu poate acoperi activitatile pe care le doriti, iar pentru experienta personala, ea este de apreciat, dar pana acum nu se confera diplome.

Va mulțumesc pentru răspuns. Aveți idee ce dimploma poate acoperi comerțul online cu tricouri cumpărate de la terțe parti si imprimate la terțe părți?
Bună ziua,
Am o nelămurire cu codurile caen pentru înființarea unui PFA pentru următoarele activități:
- personalizare tricouri cu texte proprii și vînzarea lor exclusiv online
- vânzarea online de felicitări cu conținut și design propriu
- posibilitatea de a vinde spatiu publicitar pe site-ul propriu

În afară de codurile caen pe care ar trebui să le aleg, m-ar interesa și dacă aceste coduri pot fi susținute de studiile pe care le am, respectiv facultatea de informatică și experiența profesionala, respectiv cea de development, design grafic.