nu este cazul meu. Acolo este prezentat cazul instrainarii imobilului cu scopul de a fi intretinut.
Persoana este deja intretinuta de altcineva (fara acte), domiciliul apare inca in imobilul pe care vrea sa-l vanda, este ingrijita la imobilul ingrijitorilor.
prefera sa vanda si sa ajute cu bani ingrijitorii. Deci nu e un contract cu clauza de ingrijire ci un contract curat de vanzare-cumparare.
imi cer scuze ca insist, dar doua persoane pana acum (un notar si un agent imobiliar) mi-au spus ca urmasii lui ar putea cere anularea contractului de vanzare-cumparare pe motiv ca nu mai avea capacitatea de exercitiu si l-am convins cumva sa semneze...
ideea e ca daca nu e necesara expertiza aceasta nu inteleg de ce se face contra cost si exista chiar pe site-ul IML un tutorial referitor la expertize privind capacitatea de exrcitiu cu scopul donatiilor, vanzarii-cumpararii etc.
inca o data imi cer scuze ca insist, dar nu prea sunt sigur cum e pana nu primesc acelasi raspuns de la toti cei pe care ii intreb.
Si multumesc pentru efortul de a raspunde aici..:D
Doresc sa cumpar un imobil cu teren aferent de la o persoana in varsta (peste 80 ani). Avem si un anumit grad de rudenie indepartata dar asta nu cred ca conteaza..
Trebuie sa obtina aceasta persoana certificat de atestare a capacitatii de exercitiu pentru a-mi putea vinde ?
Are vreo legatura acest act cu protectia mea impotriva unor eventuale actiuni ulterioare din partea rudelor sale ? (mentionez ca nu are copii). Sau din punctul meu de vedere este suficient contractul de vanzare-cumparare incheiat la notar cu intabulare ulterioara ?