Tatal fiind uzufructuar rezulta ca bunul imobil nu intra la succesiune si atunci pentru creanta trebuie mers in instanta? Sau se poate face acest lucru si la succesiune?
Totul clar legat de cotele de mostenire.
Legat de imbunatatiri, daca spre exemplu acestea se refera la finisaje, consolidare si supraetajare a imobilului atunci acestea intra la succesiune saupot fi considerate imbunatatiri care intrau in 'sarcina' uzufructuarului, de a mentine imobilul in stare buna?
Ce se intampla daca extinderea(supraetajarea) nu este intabulata? Ea practic nu exista in acte...
Am urmatoarea situatie- sunt un copil recunoscut dar din afara casniciei tatalui meu, acesta mai avand un copil (sora mea) in cadrul casniciei.
Tatal meu locuieste cu familia intr-o casa donata de parintii sotiei (dupa casatorie) el avand drept de uzufruct. In timpul anilor de casnicie in casa s-au facut multiple imbunatatiri, inlocuiri de finisaje inclusiv extinderea acesteia cu inca un corp, din fonduri comune.
In cazul desesului tatalui meu (incetarea uzufructului) ce drepturi am eu in calitate de mostenitor?