Bună seara.
Scriu această întrebare referitoare la un eveniment grav.
Acum o zi eu si prietenul meu cu care am decis sa iau o pauza am fost băgați intr-o situație ciudată. Prietenul a întreținut relații sexuale in ascuns cu persoana care a depus plângerea de viol, iar din discuțiile care au survenit înaintea săvârșirii actului, cât si după reiese pe întregime consens.
Este posibil sa fiu si eu la randul meu acuzată de complicitate, in condițiile in care eu ma aflam in același apartament cu aceștia in timp ce actul sexual s-a desfășurat (fara cunoștința mea la timpul respectiv), iar cea care acuză afirmă că a tipat in repetate ori dupa ajutor? Menționez că prietena cu care mai stau in casă a ținut o discuție cu persoana respectivă, care ii este prietena apropiata,iar in discuție cu ea a spus clar ca nu este vorba de viol. Iar această persoană a comunicat prietenei ca urmele de pe mâinile ei sunt făcute de ea însăși.
De asemenea, consider ca aceste acuzații pleacă dintr-o instabilitate psihică. Pot cere evaluarea stării psihice a persoanei acuzatoare?
Iar in condițiile in care se va ajunge la solutionarea plângerii si dovedirea (prin dovezile mesajelor) falsității acestei afirmații făcute de ea, eu pot depune plângere pentru o mărturie falsă? Este vorba despre cea mai gravă infracțiune sexuală pe care o poți săvârși si consider ca trebuie luată acțiune împotriva acestor declarații false.
Va mulțumesc.