avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate gabrielahin

Activitate gabrielahin

Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns. Ramane valabil pentru cazul in care actualul angajator este in insolventa? Actualul angajator se inchide, cred, prin faliment.
Si in acest caz se poate face transferul persoanelor aflate in concediu crestere copil sau trebuie reactivat contractul actual, inchis cu acordul partilor, semnat contract cu noul angajator si abia apoi suspendat iar si depus un nou dosar pentru indemnizatie.?
Buna ziua! Sunt in concediu crestere copil din iulie 2017. Perioada concediului se va finaliza in martie 2019. Banca la care lucrez se inchide. Activitatea si o parte din personal vor fi preluate de o alta banca. S-a negociat ca transferul de personal sa se faca astfel: contractele de munca actuale se inchid cu acordul partilor. La inchidere se acorda 1/2 din valoarea salariilor compensatorii prevazute de actualul contract colectiv. Pana pe 15 decembrie, angajatii pot renunta voluntar la noul contract primind si restul de 1/2 din valoarea compensatoriilor. Nu am primit insa informari referitoare la modul in care se va proceda cu cei/ cele aflate in concediu crestere copil. Pot beneficia si eu de compensatorii? Cum? Imi afecteaza indemnizatia? Valoarea lor totala ar fi de 8 salarii nete. Se pot incasa 4 anul acesta si 4 anul viitor. Cum se poate face transferul meu la noua societate? Banca actuala si cea care preia activitatea sunt sucursale de banci italiene.
Va multumesc.