avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Activitate Mirel Mocan21

Activitate Mirel Mocan21

Cum l-as putea dovedi cu asta ? Va multumesc

Av. Liviu Voinea a scris:

Bineinteles.
Depuneti plangere la politie/parchet!

Accesare data ilegal ! Buna ziua . Am cont de superbet ,adică de pariuri online. Contul respectiv a fost făcut de un prieten,adică cu toată datele mele ,el mi l-a creat. Avand toate datele mele ,mi-a intrat în cont si mi-a jucat toți banii pe care îi aveam,adică o sumă de vreo 300 de lei. Intrebarea mea este . Daca as depune o plângere împotriva lui ,as putea rezolva ceva ? Avand in vedere ca am istoricul tranzacțiilor. Multumesc
Va multumesc!!!

Cornel Vasile a scris:

V-am spus si anterior ca il puteti actiona in instanta .... in cerere solicitati si plata unor despagubiri.

Cornel Vasile a scris:

Il puteti actiona in judecata.

a art.40 alin.2 C.mun. sunt prevazute anumite obligatii ale angajatorului , si anume:
acestora.
.....
f) sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii;
.....

Neplata contributiilor sociale de catre angajator poate face obiectul :
- unei actiuni in instanta
Modalitatea corecta si eficienta prin care puteti actiona este declansarea unui litigiu de munca care sa vizeze obligatia angajatorului de a plati contributiile sociale aferente veniturilor salariale realizate de angajat. Actiunea va viza toate contributiile sociale datorate.

- unei sesizari la ANAF in legatura cu neplata acestora, ceea ce poate declansa un control de specialitate.
Recuperarea creantelor privind contributiile sociale, reprezinta obligatia institutiilor statului, iar actiunea lor vizeaza platitorul (angajatorul) care are obligatia de a calcula, retine si vira contributia datorata de angajat si de a calcula si vira contributia datorata de angajator.

As vrea sa incep un proces cu el si să-i cer daune ,nu stiu. Se poate face acest lucru? Multumesc!
Buna ziua! Doar o intrebare as avea .
Angajatorul meu nu a mai plătit contribuțiile dupa mine de aproape jumate de an si as vrea sa-l dau in tribunal pentru treaba asta . Oare pot face asta ,voi rezolva această problemă în tribunal? Multumesc!
Buna seara! Am nevoie de ajutor ! Am fost in data de 7 la lucru si am avut un accident de munca,eram in timpul noptii si niste indivizi au refuzat sa mai paraseasca barul si am primit un pumn si m-am ales cu fractura de maxilar si trebuie sa mananc o luna cu paiul si eu acuma vreau sa dau si firm in judecata pt ca nu a avut firma de paza...spune-mi te rog ce sanse as avea sa castig impotriva firmei?