avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Activitate gibi

Activitate gibi

Răspuns la discuția Cum e mai bine ?
E de bine :)
Prietena mea a declarat ca eu conduceam autoturismul, a trimis scrisoare recomandata cu formularul completat la sediul politiei ... si la 1 saptamana m-am trezit cu procesul verbal.
Nu prea pot sa il contest... e solid din toate punctele de vedere... (e scos la imprimanta... presupun ca e ceva automat)... are si seria pozei in care sunt surprins de camera...

Oricum platesc amenda. Mai am 1 zi la dispozitzie. Amenda e mai mica decat ma asteptam...
Rasuflu ushurat.
Multumesc la toti care mi-au dat idei.
Multumesc pentru ajutor.
Si eu sunt curios ce o sa iasa ...
Nu e bine... nu vreau sa sar din lac in put.
Daca nu exista nimic legal de care sa ma leg, atunci merg pe varianta ca ea sa declare adevarul si sper ca acel proces verbal o sa poata fi contestat.

:(
In nici un caz nu ma gandeam la faptul ca ea sa recunoasca ca a fost la volan.
Ma gandeam la posibilitatea de a declara ceva de genul: la volan era o persoana careia voia sa ii vanda masina si iesise la un test drive :"> sau o poveste asemanatoare ... si consecintza acestui fapt sa fie doar o amenda administrativa mica.

Cautam o solutie de mijloc.
Ma deplasam de la Brasov spre Bucuresti noaptea... soseaua era uper libera... nici tipenie de om :">
oricum, in localitate am stat sub 110 (unde limita era 70).
Ma gandeam ca daca prietena mea nu declara cine conducea ... se alege ea cu o amenda... dar scap eu cu permis sau fara sa mi se ia puncte. Oricum amenda eu o platesc, fie pentru ea, fie pentru mine. Dar vreau sa aleg solutia cea mai convenabila.
Din acest motiv am apelat la forum.
orice sfat este bine venit...

Merci
Prietena mea a primit acasa o "citatie" care ii cere sa declare cine a condus autoturismul ei pe raza judetului Ploiesti in ziua X (ea nu are carnet de conducere iar masina este proprietatea ei) intrucat autoturismul a depasit viteza legala si are la dispozitie 5 zile.

Eu am condus autoturismul si nu am mers deloc cu viteza mica. In "citatie" nu este mentionat ce viteza aveam.
Eu am riscul sa raman fara permis sau puncte multe de penalizare plus amenda.

Intrebarea mea este: ce se intampla daca prietena mea nu declara cine a condus autoturismul ?